Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:04:40

Буде створено мережу волонтерів-добровольців, які просуватимуть ідеї збереження репродуктивного здоров’я

13.02.2015   07:56Агенцiя

Протягом двох днів у місті Вінниця триватиме тренінг для організацій-членів Всеукраїнської Коаліції з Репродуктивного Здоров’я та Планування Сім’ї.

На захід приїдуть представники двох десятків громадських організацій із різних куточків України, - у тому числі Чернігівська міська молодіжна організація «Міський молодіжний центр «Жменя» аби поділитися досвідом, підвищити рівень професіоналізму у роботі з добровольцями-волонтерами. Також за результатами заходу буде створено Робочу Групу із розвитку мережі добровольців/волонтерів згаданої Коаліції та розроблено План інформаційно–просвітницьких заходів для мережі добровольців-волонтерів.

Тренінг відбудеться в рамках проекту «Репродуктивне здоров’я в Україні», що виконує Благодійний Фонд “Здоров’я жінки і планування сім’ї” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку / USAID.

Мережа волонтерів, створення якої візьме початок у Вінниці, допоможе українським громадським організаціям вести широку інформаційно-просвітницьку роботу з метою створення змін у ставленні та поведінці людей до питань репродуктивного здоров’я та планування сім’ї. Нині, коли війна в Україні вкрай звузила сферу волонтерської діяльності, спрямованої переважно на воїнів та жертв АТО, актуальність цього питання є більш ніж високою. Тим більше, що останнім часом законодавці створили певні перепони у роботі волонтерів. Зокрема, відповідно до чинного Закону України "Про волонтерську діяльність" наразі волонтером може бути лише людина, яка досягла 18 років і заключила договір на здійснення волонтерської діяльності із відповідною організацією. При цьому організація має отримати певну "ліцензію" від Міністерства соціальної політики України.

На переконання партнерів заходу у Вінниці, а це громадські організації «Інформаційно-просвітницький центр «ВІСЬ» та «Молодіжний громадський центр «Волонтер», вимога отримання статусу «волонтерської» організації суттєво шкодить руху добровольців в Україні, адже зменшує соціальну активність неформальних об’єднань (наприклад, ініціативних груп територіальних громад тощо) і порушує головний принцип волонтерства – доброї волі. В той же час європеїзація України дозволяє мотивувати молодь до волонтерської діяльності як до сучасного стилю життя особливо у сферах репродуктивного здоров’я та планування сім’ї, які, на жаль, досі табуйовані у суспільстві.

З огляду на вищесказане, Всеукраїнська Коаліція з Репродуктивного Здоров’я та Планування Сім’ї, створена у вересні 2014-го року з метою збереження репродуктивного здоров’я, захисту репродуктивних прав, забезпечення потреб у якісних послугах з планування сім’ї кожної (!) людини в Україні, проводить 18-19 лютого тренінг у місті Вінниця, щоб обговорити наявні проблеми у створенні волонтерської мережі та посилити компетенцію учасників коаліції у впровадженні діяльності з питань планування сім’ї та репродуктивного здоров’я.


Дізнатися більше про роботу Коаліції можна на нашій сторінці у соціальній мережі Facebook
за адресою: https://www.facebook.com/RHFPCoalition.Ukraine Щоб дізнатися детальніше про тренінг
у місті Вінниця просимо журналістів контактувати із Гусак Регіною, Головою Правління НГО «Міський молодіжний центр «Жменя»
+38 (066) 209 55 05
+38 (063) 402 73 03

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.