Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:45:32

Правоохоронці попереджають - стережіться автокрадіїв

13.02.2015   07:47Агенцiя

Крадіжки з автівок посідають окреме і особливе місце в переліку злочинів, які реєструються у міліцейських зведеннях.

Судячи з проведеного правоохоронцями аналізу, крадіжки скоюються під прикриттям ночі. Але дуже часто потерпілі самі провокують та полегшують зловмисникам роботу своєю недбалістю, залишаючи автомобілі без нагляду на тривалий час вдень, або взагалі на цілу ніч просто неба, не використовуючи ніяких охоронних пристроїв.

Власники автомобілів, нехтуючи всіма правилами безпеки, залишають в салонах своїх автівок гроші, документи, магнітоли. Це в свою чергу привертає увагу автомобільних злодіїв.

Як зазначив тимчасово виконуючий обов'язки начальника УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін, є два види жертв автомобільних крадіїв. По-перше, це автомобілі, в салоні яких власники залишають цінні речі і їх добре видно через скло. Тому навіть кількахвилинне залишення без нагляду такої автівки може дорого коштувати її господарю, по-друге, це автомобілі, які власники залишають без нагляду на цілу ніч біля будинків.

З автомобілів, які власники залишають без нагляду, особливо в нічний час, злодії викрадають акумулятори, карбюратори магнітоли, реєстратори та інше оснащення. Також останніми днями в обласному центрі почастішали випадки, коли злодії залишають автівки без коліс. Міліція працює, виявляє та затримує охочих до чужого майна зловмисників, але вилучити викрадене не завжди вдається. Тому аби убезпечити себе від загрози бути обікраденим, слід дотримуватися певних правил, які мінімізують ризик стати жертвою.

Наведемо лише найпростіші з них:
1. В обов'язковому порядку обладнайте автомобіль сигналізацією, вона не лише попередить крадіжку, але й відлякає зловмисника, адже крадії воліють краще мати справу з «мовчазними» автівками.
2. Замикайте автомобіль, навіть якщо виходите з нього на кілька хвилин.
3. На ніч ставте автомобіль в гараж, оснащений надійними засувами або на стоянку, яка охороняється. Якщо через будь-які обставини це зробити неможливо, ніколи не залишайте автівку на пустирі чи в іншому місці, де погане освітлення.
4. Не залишайте в салоні автомобіля, особливо на ніч, магнітофон, радіоприймач, телевізор та інші цінні речі, а також документи.
Дотриманням цих правил ви мінімізуєте шанси бути обкраденим чим убережете себе від неприємностей.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.