Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:57:01

Чернігіська прокуратура повернула ще одну ділянку землі державі

23.01.2015   11:00

Завдяки прокурорському втручанню державі повернуто земельну ділянку вартістю майже 1 млн. грн.

Цінність землі робить її привабливим об’єктом посягань. Позаяк більшу частину земель Чернігівської області (65% або 2,1 млн га) складають землі сільськогосподарського призначення, саме відносно них допускається найбільше правопорушень. Зокрема, не забезпечується належним чином  раціональне використання цих земель.

Прокурором Чернігівського району встановлено, що у 1993 році одному з фермерів для створення господарства у постійне користування надано майже 50 га землі вартістю майже 1 млн. грн. на території Рудківської сільради.

Не зважаючина те, що це господарство ліквідовано ще у 2005 році і земельна ділянка упродовж майже 10 років за цільовим призначенням не використовується, право постійного користування земельною площею фермеру не припинено.

Рішенням Чернігівського районного суду від 23.12.2014 позов прокурора про припинення цьому фермеру прав на землю задоволений повністю.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.