Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:26:55

Через митний пост на Чернігівщині жінка намагалась перемістити величезну суму валюти

23.12.2014   08:09

Найбільшу для Чернігівської області суму іноземної валюти, яку намагались незаконно ввезти в Україну, виявили на митному посту «Нові Яриловичі» співробітники митниці.

У день Святого Миколая надвечір до зони митного контролю пункту пропуску заїхав вантажний автомобіль Вольво, який під керуванням громадянина Республіки Білорусь прямував до України. Разом з водієм в кабіні знаходилась і пасажирка – наша співвітчизниця. Під час здійснення митного контролю інспектор митниці запропонував водію та пасажирці заповнити митні декларації. Жінка письмово вказала про наявність у неї доларів та російських рублів у кількості, що дозволена до ввезення в Україну без декларування. Але ця «щирість» не допомогла їй уникнути поглибленого огляду.

Насправді у вантажівці знаходилась сума прихованої валюти, що у сотні разів перевищувала задекларовану. Власницею прихованої готівки визнала себе жінка. Частина стодоларових банкнот, спакованих у пачки та обгорнутих чорними поліетиленом, знаходилась у її дорожній сумці під підкладкою, для решти знайшлися схованки – у кабіні авто. Тільки після перерахунку митники встановили точну суму – 267 910 доларів США. Згідно з курсом Нацбанку на день скоєння порушення ця сума становить понад 4,2 мільйони гривень.

Громадянка України вчинила дії, що мають ознаки порушення митних правил передбачених статтею 483 Митного кодексу України, санкції якої передбачають накладення штрафу в розмірі 100 % вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил - з їх конфіскацією. Відносно неї складений протокол про порушення митних правил, валюта вилучена. Остаточну крапку у цій справі поставить суд.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини