Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:46:26

Вищий спеціалізований суд поставив крапку у справах про незаконну роздачу земель поблизу с. Количівка

17.12.2014   11:14

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ поставив крапку у цивільному спорі про незаконну роздачу земель на території Іванівської сільської ради Чернігівського району біля с. Количівка.

Рішення Чернігівського районного суду та апеляційного суду області про задоволення вимог прокурора та повернення землі у власність територіальної громади Вищим спеціалізованим судом України залишено без змін.

Таким чином, порушене право громади села на землекористування остаточно поновлено.
   

Обставини справи:

На початку цього року прокуратурою області установлено факт надання посадовцями  Головного управління Держземагентства у Чернігівській області в приватну власність жителям інших регіонів 8 га сільгоспугідь вартістю понад 1 млн. грн. на території Іванівської сільради поряд з с. Количівка. При цьому поза увагою залишився факт включення цих земель у межі села Количівка для житлової та громадської забудови. На той час у сільської ради вже були належним чином погоджений з державними органами влади генеральний план і розроблений проект землеустрою щодо зміни меж населеного пункту.
На захист інтересів держави і територіальної громади було вжито заходи прокурорського реагування, передбачені законодавством.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини