Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:56:51

Діти з особливими потребами: "Я – такий, як ти!" ФОТОрепортаж

12.12.2014   13:53Агенцiя

До Міжнародного дня інвалідів Благодійний фонд "Поліський оберіг" відкрив у Чернігові першу благодійну фотовиставку діток з особливими потребами "Я – такий, як ти!"

Професійне журі протягом кількох місяців відбирало найемоційніші та найяскравіші світлини, що беруть за душу. Це – 137 робіт від 120 учасників зі всієї Чернігівщини. Усіх юних фотографів запросили на святкове відкриття фотовиставки та відзначили роботи дипломами.

- Діти з особливими потребами – надзвичайно талановиті. Саме тому головне завдання держави – організувати необхідні умови для їх особистісної реалізації, надати системну підтримку та, головне, допомогти з соціальною адаптацією, – переконаний ініціатор заходу і засновник фонду, народний депутат України Владислав Атрошенко.

За ініціативи нардепа вже реалізуються програми та акції на підтримку особливих дітей, нині створюється платформа, де громадські організації спільно об’єднавши зусилля, зможуть у повній мірі надати професійну допомогу діткам-інвалідам. Серед перших ініціативу підтримав центр розвитку дитини «Янголятко», єдиний приватний заклад у Чернігові, який започаткував заняття з інклюзивного розвитку.

- Не варто відмежовувати таких дітей від інших. Вони – допитливі, цікаві, прагнуть навчатися і пізнавати світ. Напевно, в них інші можливості, однак наше завдання – повірити в них, – вважає керівниця центру розвитку «Янголятко» Неля Лавриненко.

Кожен присутній на фотовиставці зміг не тільки переглянути світлини, а ще й активно розважитися. Дослідницька лабораторія, пісочна терапія, ігри на розвиток уваги та вправності, консультації психолога й логопеда, мистецький куточок і навіть салон краси. Крім того, кожен учасник отримав пакунок із солодощами та іграшками від Благодійного фонду «Поліський оберіг».

Фотовиставка триватиме у приміщенні Палацу дітей та юнацтва до 19 грудня. А наступний захід Благодійного фонду «Поліський оберіг» – Приймальня Діда Мороза, де вся охоча малеча зможе розважитися, поспілкуватися з казковим героєм і отримати від нього цікавий подарунок, відбуватиметься у Міському палаці культури.

Детальніше про плеяду новорічних заходів для малечі від БФ «Поліський оберіг» дізнавайтеся на сайті фонду – oberig.cn.ua

Благодійний фонд «Поліський оберіг»

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини