Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 19:33:22

У міграційній службі Чернігівщини спрощено процедуру оформлення проїзного документа дитини

08.12.2014   07:24Агенцiя

Задля поліпшення умов обслуговування громадян в належному обсязі у наданні послуг і забезпечення населення в оформленні проїзних документів дитини для виїзду за кордон, внесення даних дитини в закордонний паспорт батьків та з метою вдосконалення організації роботи територіальних підрозділів міграційної служби щодо оформлення, видачі вищезазначених документів, керівництво міграційної служби Чернігівщини розробило план заходів для спрощення процедури оформлення цих документів.

Детальніше про це розповіла начальник Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області Ксенія Лук’янець.
- З кінця листопада нинішнього року територіальні підрозділи міграційної служби в Чернігівській області проводять прийом громадян з надання адміністративних послуг оформлення проїзного документа дитини, внесення даних дитини в закордонний паспорт батьків. Раніше це можна було зробити лише в Чернігові, Мені та Ніжині, тобто у тих відділах де функціонують сектори з централізованого оформлення документів. Зрозуміло, що аби оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон чи проїзний документ дитини, мешканцям області – і райцентрів, і сіл, потрібно було їхати у Чернігів, Мену або Ніжин. Це займає багато часу та завдає чимало клопоту. Аби хоч якось спростити процес оформлення, ми разом із фахівцями Управління розробили схему, яка не тільки дасть можливість запобігти утворенню черг, а й зробить процедуру комфортнішою, особливо для іногородніх громадян.
Відтепер, у разі звернення громадян України, зареєстрованих на території адміністративного обслуговування різних районів Чернігівщини, або з інших міст та областей, за умови нададання всіх документів, що передбачені чинним законодавством, оформлення та видача проїзного документа дитини для виїзду за кордон, внесення даних дитини у закордонний паспорт батьків, проводить відповідний територіальний підрозділ за місцем перебування заявника.

При цьому, опрацювання та виготовлення зазначених документів для виїзду за кордон здійснюється в Управлінні ДМС України в Чернігівській області.

Отож нині, звернувшись до територіальних підрозділів нашої служби за місцем перебування, громадяни можуть отримати повну консультацію з питань оформлення та видачі проїзного документа дитини чи щодо внесення даних дитини в закордонний паспорт батьків, та подати документи на їх виготовлення.
Щоб оформити проїзний документ дитини для виїзду за кордон потрібно подати такі документи:
- заяву, в якій зазначаються відомості про заявника: прізвище, ім`я, по батькові, паспортні дані (серія, номер паспорта, ким і коли виданий, місце проживання), контактний телефон;
- нотаріально засвідчене клопотання батьків, або законних представників батьків чи дітей, у разі потреби самостійного виїзду таких осіб за кордон, у випадку, якщо батьки не перебувають у шлюбі між собою, - того з них, з ким проживає дитина. За наявності заперечень одного з батьків документ може бути оформлено на підставі рішення суду.

Для дітей віком від 14 до 18 років у заяві зазначається відсутність обставин, що обмежують згідно з чинним законодавством право їх виїзду за кордон:
- паспорт громадянина України, а на дітей, які не досягли 16-річного віку, - свідоцтво про їх народження. Яке після прийняття документів повертається;
- згода дитини, оформлена письмово і нотаріально засвідчена (у разі виїзду з України на постійне проживання дітей віком від 14 до 18 років);
- три фотокартки розміром 35х45 мм.
- платіжний документ (квитанція) з відміткою банку, відділення поштового зв`язку або коду проведеної операції про оплату вартості адміністративної послуги та вартості бланка.

Заява про оформлення проїзного документа дитини розглядається протягом 30 робочих днів з дня подання документів та достроково - до 10 робочих днів, - таке оформлення здійснюється лише за заявами громадян. Якщо поїздка пов`язана з терміновим лікуванням від`їжджаючого, від`їздом особи, яка супроводжує тяжкохворого, чи смертю родича, який проживав за кордоном, документ оформляєтья протягом трьох робочих днів.

Вартість послуги становить, за 30 робочих днів – 54,35 грн, за 10 робочих днів – 84,70 грн.
Втім, детальну інформацію стосовно отримання тих чи інших адміністративних послуг, що належать до компетенції Державної міграційної служби України, адреси та номери телефонів територіальних підрозділів Управління можна дізнатися на офіційному сайті dmsu.gov.ua, або ж зателефонувавши на «гарячу лінію» за номером (0462) 666-185.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини