Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:57:05

"Fireflies" передав допомогу для армійців

28.11.2014   10:57Агенцiя

На плечах волонтерів сьогодні лежить неабиякий тягар, адже ці люди фактично взяли на себе функції держави щодо забезпечення армії.

Та, невтомно і безперервно працюючи, вони все ж не в змозі допомогти всім. Продукти, теплі речі, засоби зв’язку – це й досі потрібно бійцям. Тому радує, що все більше громадян прагнуть підтримати наших захисників, регулярно влаштовуються акції зі збору коштів для військових. Нещодавно чернігівський театр тіней «Fireflies» провів благодійний концерт, і всі гроші від продажу квитків пішли на допомогу бійцям.
 
За підсумками благодійного концерту актори театру тіней «Fireflies» зібрали більше тридцяти тисяч гривень. На ці кошти вони придбали рації та спальні мішки, а ще трохи солодощів.
Людмила Киселиця – організатор театру тіней «Fireflies»: «Зараз закупили 10 рацій, ще 10 чекаємо, мішки закупили 66 штук, половини віддамо 169 роті, а половину – 41 батальйону».
 
Що саме купувати, порадили активісти «Самооборони». Це – найнеобхідніше, адже військові зараз багато чого потребують.
 
Олександр Лютик – начальник інженерної служби 1-ї танкової бригади: «Все потрібно. Всі ці засоби, радіостанції, продукти, речі теплі – це зараз потребує наша армія».
Ситуація, коли бійці 41-го батальйону кілька днів не могли відправитися в зону АТО через недоукомплектованість технікою, сидячи при цьому без продуктів харчування в холодних вагонах, набула неабиякого розголосу. Тоді військові не могли нічого добитися від командування. Добре, що допомогли волонтери. Та держава все ж таки згадала про своїх захисників.
Олександр Лютик: «Правительство, Збройні Сили почали переживати, але це крапля в морі. Потрібна бронетехніка, обладнання нове, не застаріле, яким можна воювати».
 
«Та, не зважаючи на всі труднощі, настрій у військових бойовий», – каже полковник Олександр Лютик. Він ще раз дякує всім небайдужим людям, які не залишають свою армію у таку скрутну хвилину.
А актори театру тіней на запитання, чи будуть й надалі займатися благодійністю, відповідають ствердно.
 
Людмила Киселиця: «Да ми постійно нею займаємося, не переставали. Я думаю що так, звичайно, тим більше, що багато кого потрібно підтримувати».
 
А найбільше зараз потрібна підтримка нашим захисникам — людям, які готові стояти до кінця, щоб зберегти свободу і цілісність Батьківщини, навіть ціною власного життя.

ЧОДТРК

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини