Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 15:34:57

До уваги громадян! 30 жовтня закінчується місячник добровільної здачі зброї!

24.10.2014   12:57Агенцiя

30 жовтня в Чернігівській області, як і по всій Україні, закінчується місячник добровільної здачі зброї.

У зв'язку з нелегкою криміногенною обстановкою в країні, закликаємо громадян з розумінням поставитись до вимог МВС і здати в органи міліції вогнепальну зброю, що не є законно зареєстрованою належним чином.
Нагадаємо, що всі, хто до 30 жовтня, добровільно принесе і здасть в підрозділи дозвільної системи вогнепальну чи холодну зброю, боєприпаси та вибухівку будуть звільнені як від адміністративної так і від кримінальної відповідальності.

Для тих же, хто з яких ось причин не бажає розлучатися з незаконною вогнепальною або холодною зброєю закон передбачає досить суворе покарання.

Так, стаття 263 Кримінального кодексу України «незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами» передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років. Що ж стосується гладкоствольної мисливської зброї, то тут передбачена адміністративна відповідальність. ст. 190 КУпАП гласить, що за «придбання, зберігання, передача іншим особам або продаж громадянами вогнепальної мисливської чи холодної зброї, а також пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду без дозволу органів внутрішніх справ - тягнуть за собою накладення штрафу від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї або без такої. А в разі повторного порушення - штраф від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї».
Кримінальна відповідальність настає і в разі виявлення незареєстрованої холодної зброї (кинджалів, фінських ножів, кастетів та ін) згідно ч.2 ст. 263 - «штраф до п'ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років».

Варто зазначити, що мисливські гладкоствольні рушниці, газові пістолети, які не були раніше зареєстровані в органах внутрішніх справ, після перевірки (якщо зброя не була викрадена чи не була знаряддям злочину) можна зареєструвати і в подальшому володіти та користуватись нею.
Тож усіх громадян, які мають незареєстровану вогнепальну чи холодну зброю, боєприпаси та вибухівку а також громадян, які знайшли зброю, боєприпаси часів Другої Світової війни, просимо звернутися до працівників дозвільної системи Чернігівського міського чи районних відділів внутрішніх справ з метою її реєстрації або здачі та прийняття відповідного рішення.

Олег Мітус,
начальник дозвільної системи
УМВС України в Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини