Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:25:46

Обговорено питання соціального захисту дітей-сиріт та багатодітних родин

03.09.2014   07:47

2 вересня під керівництвом заступника голови - керівника апарату обласної державної адміністрації Сергія Журмана відбулось засідання координаційної ради у справах дітей при облдержадміністрації.

У роботі ради взяли участь керівники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації, представники центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Обласного центру зайнятості, УМВС України в Чернігівській області, Територіальної державної інспекції з питань праці, благодійних та громадських організацій.

Учасники засідання обговорили питання дотримання законодавства про працю неповнолітніх, забезпечення першим робочим випускників ПНТЗ з числа дітей-сиріт, соціального захисту прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та багатодітних сімей.

Як зазначалось, в області проводиться системна робота з допомоги дітям сиротам у підвищенні їх соціальної активності та підготовки до самостійного життя. Так, у 2013-2014 учбовому році із професійно-технічних училищ випущено 184 дитини-сироти, 118 з яких було працевлаштовано на перше робоче місце.

На даний час в області проживає 6179 багатодітних родин, в яких виховується 20705 дітей. 478 сімей має 5 і більше дітей. Упродовж цього року 30 багатодітних родин отримали допомогу у вигляді меблів, побутової техніки та матеріалів на ремонт житла на сумупонад 32 тисячі гривень. 102 родини отримали фінансову допомогу у розмірі 22,5 тисячі гривень.

З метою створення умов всебічного розвитку дітей з багатодітних родин щороку проводиться обласний етап Всеукраїнського конкурсу-фестивалю «Таланти багатодітної родини». Цьогоріч 7-ми його переможцям надано безкоштовні путівки до УДЦ «Молода гвардія» в м.Одеса.

Зараз на Чернігівщині державну соціальну допомогу отримує 4,6 тисяч малозабезпечених сімей, в яких виховується 9,6 тисяч дітей віком до 18 років. Середній розмір державної допомоги багатодітній сім’ї складає 2762 гривні.

На завершення засідання Сергій Журман заявив про необхідність докласти максимум зусиль для того, щоб кожна дитина почувала себе безпечно в сім’ї чи на робочому місці.

- Ми маємо скоординувати свої дії у забезпеченні зайнятості молодих осіб, здійсненні контролю за умовами праці, наданні соціального захисту багатодітним сім’ям. Нам необхідно потурбуватись про кожну дитину, щоб забезпечити їй соціальний захист та створити гідні умови життя в суспільстві, - зазначив заступник голови.

За підсумками координаційної ради були прийняті відповідні протокольні доручення. Результати їх виконання будуть обговорені на наступному засіданні.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини