Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:45:54

Кримінальна міліція у справах дітей підбила підсумки роботи

24.07.2014   06:39

В приміщенні сектору зв’язків з громадськістю Управління МВС в Чернігівській області журналісти зустрілися з тимчасово виконуючим обов’язки начальника кримінальної міліції у справах дітей УМВС Оксаною Зубець.

Під час прес-конференції Оксана Зубець розповіла присутнім про результати роботи підрозділу кримінальної міліції у справах дітей протягом півроку. Також вона ознайомила журналістів із проведеними заходами профілактичного характеру, спрямованими на зменшення підліткової злочинності та дитячої бездоглядності, адже літні канікули, як правило, характеризуються зменшенням контролю дорослих за дозвіллям підлітків.

Представників мас-медіа цікавив випадок із зникненням 4-річного хлопчика у Куликівському районі, який разом із своїм 61-річним дідусем поїхав кататися на велосипеді і не повернувся.

Як тільки до чергової частини Куликівського райвідділу внутрішніх справ надійшло повідомлення про зникнення, міліція негайно почала пошуки. По тривозі був піднятий особовий склад Куликівського райвідділу внутрішніх справ, до пошуків підключилися рятувальники ДСНС, громадськість – усього більше 40 чоловік. В пошуках брала участь також т.в.о. начальника КМСД УМВС Оксана Зубець.

Всю ніч тривали пошуки і близько восьмої ранку пошукова група між селами Жуківка і Дроздівка вийшла на господарське приміщення для скотарів. Там і були виявлені дідусь із онуком, які в цій сторожці з вечора ховалися від зливи. Коли ж стемніло, вирішили там і заночувати.

Передзвонити ж родичам не було можливості, бо чоловік забув вдома мобільний телефон. Дідусь з онуком повернуті додому, стан їх здоров’я задовільний.

В ході прес-конференції присутні були ознайомлені із статистичними показниками роботи КМСД УМВС.

Так, в ході проведення оперативно-профілактичних заходів складено 966 адміністративних протоколів, з них 213 складено на неповнолітніх.
За продаж неповнолітнім спиртних напоїв та тютюнових виробів складено 99 адміністративних протоколів, за доведення неповнолітніх до стану сп’яніння до адмінвідповідальності притягнуто 43 дорослих.

Всього за розпиття спиртних напоїв у громадських місцях та появу у громадському місці у нетверезому стані складено 189 адміністративних протоколів, з них 75 – на неповнолітніх.

За дрібне хуліганство до відповідальності притягнуто 17 підлітків, за куріння в заборонених місцях працівниками КМСД міськрайвідділів області складено 164 адмінпротоколи, з них 108 - на неповнолітніх.

Протягом півріччя за вчинення насильства в сім’ї покарано 23 дорослих, за невиконання обов’язків по вихованню дітей на батьків складено 390 адмінпротоколів.

Працівниками КМСД УМВС області виявлено 8 кримінальних правопорушень, передбачених статтею 304 Кримінального кодексу України (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність), з них по 8 оголошено про підозру, 4 направлено до суду з обвинувальним актом.

Вжиті заходи стабілізували криміногенну ситуацію у підлітковому середовищі. Так, за півроку підліткова злочинність знизилася у порівнянні з минулим роком на 22,5%.

Протягом 2014 року до МРВ УМВС області надійшло 35 повідомлень про зникнення неповнолітніх. «По гарячих слідах» протягом доби було розшукано 26 дітей, заведено 9 оперативно-розшукових справ.

У 2014 році на профілактичний облік працівниками КМСД МРВ УМВС області поставлено 79 дітей, знято – 83. Нині на обліку перебуває 126 неповнолітніх, з якими проводяться заходи виховного характеру щодо недопущення вчинення ними повторних кримінальних правопорушень та інших протиправних дій.

Журналісти також отримали відповіді на низку питань, які стосуються роботи підрозділу.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини