Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:11:12

Не потрапляйте на «гачок» до шахраїв, які представляються податківцями

16.07.2014   12:14

Управління внутрішньої безпеки Головного управління Міндоходів у Чернігівській області попереджає, що останнім часом на Чернігівщині знову активізували діяльність шахраї, які видають себе за податківців.

Сценарії шахрайства дуже схожі. Приміром, до підприємця чи посадової особи підприємства телефонує громадянин і каже, що він звертається за дорученням керівника податкового органу або ж взагалі представляється керівником податкової інспекції чи його заступником. Просить позичити гроші.

Щодо необхідності в коштах фантазії не бракує – для надання фінансової допомоги, щоб гостинно зустріти фахівців, які нібито приїхали з Києва проводити перевірку, на потреби працівників податкової служби, або пропонує за гроші відкупитися від проведення перевірки фінансової діяльності підприємства.

Якщо виникають запитання - відповідь заготовлена заздалегідь. Той, хто телефонує, каже, що він не знає всіх нюансів оскільки працює водієм. Він лише посередник – довірили отримати та передати гроші. Суми називають різні – від 5 до 25 тисяч.

Такі дзвінки є провокацією з боку осіб, які шахрайським способом намагаються отримати гроші, дискредитуючи податківців. Пройдисвіти не лише наносять збитки підприємцям та підприємствам, але й підривають авторитет органів Міндоходів.
На жаль, у переважній більшості випадків у наданні «допомоги» не відмовляють і потрапляють «на гачок» до шахраїв.

Начальник управління внутрішньої безпеки ГУ Міндоходів у Чернігівській області Сергій Бойко звертається до суб’єктів господарської діяльності з проханням: при отриманні подібних пропозицій або ж інформації про факти зловживання з боку податківців негайно повідомляти за адресою: м.Чернігів, вул.Комсомольська, 11. А також нагадує телефон «довіри» управління: (0462) 668-522.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.