Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:09:01

До Росії з чужим самоваром… ФОТО

08.07.2014   12:17

Чергову спробу незаконного вивезення предметів старовини припинили на Чернігівщині. Цього разу порушником виявився громадянин Росії, а предметом правопорушення – раритетний самовар.

Росіянин намагався перетнути кордон через пункт пропуску «Грем’яч» за спрощеною схемою, скориставшись «зеленим коридором».

Проте, виїхати без перевірки йому не вдалося. Автомобіль перемістили до «червоного коридору» для проведення поглибленого огляду, під час якого співробітники Чернігівської митниці Міндоходів спільно з прикордонниками виявили раритет.

Самовар, що був виготовлений понад 100 років тому, знаходився у багажному відділенні автомобіля «Ніссан Навара».

На металевому боці самовару нанесено маркування: «Товарищество паровой самоварной фабрики наследников Василия Степановича Баташева».

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених ст. 471 Митного кодексу України «Порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю». Відносно порушника співробітниками митниці складений адмінпротокол. Після проведення експертизи, матеріали справи будуть передані до суду.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.