Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:03:19

Ще раз про молодіжний табір на Голубих озерах

03.07.2014   09:04

Другого липня відбувся брифінг директора Департаменту сім'ї, молоді та спорту ОДА Оксани Сердюк. На ньому вона презентувала результати роботи триденного табору молодіжного активу «Чернігівщина за єдину Україну».

Також до участі були запрошені троє учасників табору, один педагог-організатор та начальник відділу у справах сім’ї молоді та спорту Куликівської РДА.

Тема цьогорічного молодіжного табору настільки була широко та масово озвучена, що на брифінг прийшло журналістів менше ніж учасників та організаторів.

Здавалося, що головна мета заходу було ще раз наголосити: «Ми вважаємо, що захід вдався. Табір потрібно проводити і надалі, зробивши його традиційним». І що у ньому відпочивала дійсно патріотична молодь з усіх районів Чернігівщини. Оксана Станіславівна декілька разів наголошувала, що цьогорічний захід – це поєднання патріотичного виховання, національної свідомості та творчого розвитку молоді. А представниця Куликівської РДА зазначила: «Табір підкорює новизною. Розумієте, що якщо якийсь захід проводиться більше ніж три роки, то потрібно змінювати формат». За її словами на Голубих озерах зібралася «як ніколи патріотично налаштована молодь».

Всього у палатках на Голубих озерах відпочивали-працювали 250 молодих осіб з усіх районів. Особисто у мене склалося враження, що учасників відбирали за принципом: я цього хлопця-дівчину знаю. Принаймні так було у Куликівському районі. За словами Інни Янголь: «Як тільки дізналася про табір, подзвонила Дмитру. Він у нас активіст-універсал: і співає, і танцює, і організатор. І доручила йому зібрати команду».

Учасники табору, присутні на брифінгу, також поділилися враженнями від табору. Всі вони задоволені і місцем проведення, і організацією, і майстер-класами. «Ці три дні були часом відпочинку і нових відкриттів», - зазначив Дмитро Грінченко.
Представниця організації «Молодь Демократичного Альянсу" у Чернігові Антоніна Бескровная розповіла, що у таборі можна було «напитися патріотизму». Також дівчина додала, що цей табір довів, що українці можуть самі добре організовувати заходи.

За словами Оксани Сердюк до участі у заходах потрапили представники громадських організацій (ГО «СОТА», Молодь Демократичного Альянсу" у Чернігові). «Ми не ставили за критерій участь чи не участь у громадських організаціях та рухах», - сказала директор Департаменту. (А як же представники патріотичних організацій, як-то гайди, пластуни та інші?)

На організацію дозвілля 250 хлопців та дівчат було витрачено 120 тисяч гривень. Сюди входила вартість проїзду, харчування, оренда обладнання, замовлення патріотичної символіки та футболок для учасників. За які кошти добиралися до табору творчий колектив «Сіверські клейноди», педагоги-організатори, представники спортивних організацій та інші колективи, що допомагали організовувати змістовне дозвілля відпочиваючій молоді, не зрозуміло.

Керівник Департаменту також наголосила на тому, що на відміну від інших років молодь поводилася дуже організовано, що зранку у таборі було дуже чисто, і на ранкову зарядку не треба було нікого «виганяти».

Хочеться вірити, що ці 250 молодих представників районів та міст Чернігівщини, повернувшись додому, зможуть організувати своїх ровесників і передати їм той заряд патріотизму та свідомості, який вони отримали за ці три дні у молодіжному таборі.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини