Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:54:14

Приєднуйтеся до весняних природоохоронних заходів

04.04.2014   11:38

Кожного року у квітні – травні в Чернігівській області проводиться всеукраїнська акція з благоустрою “За чисте довкілля” та у третю суботу квітня - День довкілля.

Акція з благоустрою “За чисте довкілля” проводиться з метою забезпечення в населених пунктах області чистоти та порядку, підвищення рівня їх благоустрою, належної підготовки до Великодніх та травневих свят.

Сподіваємося, що і цього року городяни, керівники і колективи підприємств, організацій, установ всіх форм власності візьмуть найактивнішу участь у весняних заходах з упорядкування вулиць, придорожніх лісосмуг, прибудинкових територій, скверів, зелених зон навколо міських озер, тощо.

Долучиться до цих заходів повинні всі жителі області, подбавши про стан пам’ятників і пам’ятних місць.

Учні навчальних закладів області мають нагоду 12 квітня приєднатися до акції “Зробимо Україну чистою”, мета якої звернути увагу на проблеми у сфері поводження з відходами, а також виховання відповідального ставлення громадян до довкілля шляхом безпосереднього залучення місцевих громад до прибирання міст та селищ.
Дорожнім організаціям рекомендується забезпечити прибирання автошляхів і придорожніх смуг, а лісогосподарським організаціям очистити від побутових відходів лісові масиви, лісосмуги і прилеглі до них канави.

В ході проведення акції “За чисте довкілля” та Дня довкілля, з метою приведення в належний стан території обласного центру та регіону в цілому, Держекоінспекцією у Чернігівській області буде посилений державний контроль за дотриманням вимог природоохоронного законодавства шляхом здійснення спільних рейд-перевірок з громадськими інспекторами з охорони довкілля Чернігівської області.

Особлива увага Державної екологічної інспекції у Чернігівській області приділятиметься впорядкуванню місць масового відпочинку людей; упорядкуванню територій парків, скверів, алей; ліквідації сміттєзвалищ; очищенню від сміття берегів річок, озер, ставків; розчищенню та упорядкуванню джерел та територій об’єктів природно-заповідного фонду.

Порушники природоохоронного законодавства будуть притягуватись до адміністративної відповідальності згідно вимог чинного законодавства.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини