Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:06:44

Сучасне обладнання для обстеження ВІЛ-інфікованих пацієнтів

28.12.2013   09:49Агенцiя

26 грудня в.о. заступника голови облдержадміністрації, голова обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу Юрій Музика відвідав Комунальний заклад «Обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом», де зустрівся з керівництвом центру та ознайомився із роботою нового комплекту обладнання для проточної цитометрії.

Під час спілкування головний лікар Микола Дейкун поінформував присутніх про досягнення у наданні медичної допомоги ВІЛ-інфікованим, озвучив проблемні питання та поділився планами і перспективами на майбутнє.

Ознайомлюючись із роботою нового комплекту обладнання для проточної цитометрії, Юрій Музика, зокрема, зазначив, що боротьба із соціально небезпечними хворобами, насамперед, із ВІЛ-інфекцією/СНІДом, є пріоритетним напрямком соціально-економічного розвитку території, як на державному, так і на регіональному рівнях, питання протидії визначені як стратегічно важливі. Він подякував працівникам закладу за сумлінну працю у подоланні епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Нове обладнання область отримала за кошти державного бюджету на виконання заходів загальнодержавної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД у рамках програми 10 Раунду, що фінансується Глобальним Фондом для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією. Монтажні роботи з установки обладнання були завершені у жовтні 2013 року з того часу у лабораторії розпочато проведення самостійних досліджень з визначення СД4+Т-лімфоцитів методом проточної цитометрії (до встановлення обладнання дослідження проводилися у ДУ «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України»).

За 3 місяці роботи на проточному цитометрі було обстежено 1424 ВІЛ-інфікованих пацієнтів, проведено 5964 досліджень по 4 параметрах – СД45 (лейкоцити), СД3 (Т-лімфоцити), СД4 (Т-лімфоцити-хелпери), СД8 (Т-лімфоцити-цитотоксичні, супресори). Визначення кількості СД4 лімфоцитів-хелперів у ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД дозволяє оцінити ступінь тяжкості захворювання, імуносупресії, встановити стадію ВІЛ-інфікції. СД4-лімфоцити являються індикатором ефективності антиретровірусної терапії.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини