Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:59:37

Чернігівці разом з ДАІ згадали всіх загиблих в дорожньо-транспортних пригодах

19.11.2013   08:31

У Чернігові Управління ДАІ спільно з добровільними об'єднаннями автомобілістівпровело акцію "Хвилина пам'яті"

У Чернігові на головній площі міста Управління ДАІ спільно з добровільними об'єднаннями автомобілістів чернігівських автоклубів провело акцію "Хвилина пам'яті", під час якої пом'янули всіх громадян, які загинули в ДТП. Всесвітній День пам'яті жертв дорожньо-транспортних пригод відзначило людство 17 листопада.

Упродовж 10 місяців нинішнього року на автошляхах області у 468 дорожньо-транспортних пригодах загинули 113 людей та ще 520 були травмовані. Аби жертв надалі було якомога менше, напередодні цього поминального дня в Україні відбувся Тиждень безпеки дорожнього руху.

На завершення заходів (уже четвертий рік поспіль) вулицями Чернігова пройшов грандіозний автопробіг, організований завдяки спільним зусиллям управління ДАІ обласної міліції та низкою добровільних об'єднань автомобілістів - чернігівських автоклубів.

Стартували  заходи у неділю о 12 годині від території одного з гіпермаркетів міста. З чернігівської околиці величезна колона з понад 80 автомобілів, позначених символікою поминального заходу, у супроводі екіпажів ДАІ вирушила до центральної частини міста.

Через гучномовець, що був встановлений на першому автомобілі в колоні, безперервно лунали роз'яснення суті заходу і заклики дотримуватися правил дорожнього руху.

На Красній площі - головному майдані обласного центру - також уже традиційно відбулося шикування по колу всіх учасників пробігу. Тут, як і в попередні роки, були запалені лампадки в пам'ять про земляків, що втратили життя на автомобільних шляхах. Новим елементом жалобних урочистостей стало імпровізоване місце дорожньо-транспортної пригоди.

Запалити лампадку біля нього могли не тільки учасники автопробігу, а й ті небайдужі чернігівці, хто особисто пережив втрату близької людини, загиблої в автопригоді.

Рівно о 13:30 по сигналу „Авто-радіо" водії натиснули на клаксони автомобілів - на знак вшанування пам'яті загиблих та заради привернення уваги кожного небайдужого українця до проблеми дорожньо-транспортного травматизму.

У той же час біля Палацу дітей та юнацтва відбувся флеш-моб під назвою «Вони ніколи не дочекаються своїх хазяїв», в якому свічки й взуття на дорозі символізували дитину, загиблу внаслідок наїзду автомобіля.

Після цього заходу колона клубних автомобілів вирушила до церкви Святого Миколая, де всі мали змогу поставити свічки в пам'ять про загиблих жертв аварій.

Як зазначив начальник УДАІ УМВС України в Чернігівській області Валерій Парахнєй, який також був присутній на акції: «Подібні публічні заходи змусять учасників дорожнього руху замислитися про цінність власного життя й здоров'я, а замислившись - навчитися нарешті цінувати».

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.