Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:24:39

Міліціонери Чернігівщини допомогли 9-річній дівчинці

06.11.2013   10:47

Вдячний батько юної пацієнтки зустрівся з начальником УМВС в Чернігівської області Олександром Михайликом і подякував благодійникам в погонах за підтримку.

Минулого року в День святителя Івана Золотоустого головний міліціонер Чернігівщини Олександр Михайлик зустрівся з родинами двох тяжкохворих дітей і передав їм на лікування 60 тисяч гривень. Кошти пожертвували міліціонери з усієї області, ніхто з них не залишився байдужий до долі дітей. Про двох малолітніх пацієнтів, які знаходилися в інституті раку, правоохоронці дізналися з ефіру чернігівського телебачення.

Родичі довго збирали кошти на лікування та складні операції, але заощадити таку велику суму родинам доволі складно, особливо коли мова йде про сотні тисяч гривень. Тож коли начальник УМВС вручив батькам малюків матеріальну допомогу, вони були приємно здивовані, адже очікували отримати допомогу в скрутній життєвій ситуації від банкірів, підприємців та можновладців, але аж ніяк не від міліції.
Нинішні зустріч відбулася з ініціативи батька 9-річної Олександри – отця Миколая, настоятеля Миколаївського храму в Надинівці Козелецького району. Священнослужитель вирішив розділити з правоохоронцями радість від одужання дитини, адже для батьків більшого щастя не треба.

Спілкуючись з благодійниками, отець Миколай подякував усім, хто вніс свою скромну лепту у справу порятунку дитини, роблячи це не для якогось широкого жесту чи самореклами, а як брат братові, щиро.
— Саме тому моя донечка й переборола тяжкий недуг і живе повноцінним життям, бо допомагали нам чисті серцем люди, і робили вони це за покликом серця, адже в них теж є діточки, а всі батьки хочуть аби малеча росла здорова і щаслива, — сказав отець Миколай під час зустрічі з керівництвом Управління МВС в Чернігівській області.

У свою чергу начальник Управління МВС в Чернігівській області генерал-майор міліції Олександр Михайлик з гордістю за свій колектив відзначив, що працівники міліції Чернігівщини ніколи не стоять осторонь чужого горя, ставляться до нього як до власного. Вони виявляють цю рису не тільки в своїй професійній діяльності, а і в готовності надавати допомогу тим, хто цього потребує. Перш за все — тяжкохворим людям, як дітям, так і дорослим. Зокрема генерал Михайлик сказав:
— В останні роки до УМВС України в Чернігівській області неодноразово зверталися з проханнями про матеріальну допомогу батьки маленьких онкохворих чернігівців, які потребували невідкладного і дуже дорогого лікування за кордоном. В багатьох випадках ці родини ніяк не пов’язані з міліцією, проте чужого горя не буває. І тому правоохоронці з готовністю жертвували кошти на лікування малюків, демонстрували виняткову згуртованість та небайдужість. Такою ж була реакція колективу обласної міліції і на прохання колег про допомогу.

Загалом за останній час матеріальну допомогу на лікування від тяжких хвороб було надано 12 людям, серед яких 7 дітей та 5 працівників ОВС. З цією метою було зібрано близько 500 тисяч гривень. На даний час триває збирання коштів у зв’язку зі зверненнями ще двох громадян.

Як гостинний господар священнослужитель запросив міліціонерів відвідати храм Святого Миколая, побудованого на місці зруйнованої атеїстами церкви (на що правоохоронці із вдячністю відгукнулися). Отець Микола у своїй проповіді нагадав, що міліціонери завжди повинні чинити, як того вимагає присяга й сумління, і не зважати на життєву полову, що намагається очорнити все чисте і світле.
Завітали правоохоронці і в Красилівську школу, де в IV класі навчається Сашенька Миклюсевич. Активна, як і всі діти, дівчинка радує вчителів успіхами у навчанні і мріє в майбутньому стати лікарем. Вчителі відзначають, що у свої 9 Олександра виглядає напрочуд дорослою, особливо це відчувається, коли вона пише твори.

Відчувши у складний момент життя підтримку абсолютно незнайомих людей, дитина сама хоче присвятити себе порятунку інших. До того ж, Олександрі є з кого брати приклад – старший брат навчається у Львівському національному медичному університеті.

Прощаючись, батько й дочка передали всім міліціонерам Чернігівщини найщиріші вітання і побажали добра і злагоди їх сім’ям, а генералу Михайлику – ще раз подякували за виховання справжніх правоохоронців, готових завжди прийти на допомогу.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини