Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 11:13:57

Засуджені мами хочуть більше часу проводити з дітьми. ВІДЕО

25.07.2013   09:30Агенцiя

14 підгузників на тиждень, їжа з металевого посуду, ігровий майданчик, обнесений колючим дротом - це не уривок із фільму жахів, а будні дітей, яких народили засуджені мами.

24 липня голова єпархіального відділу у справах сім'ї Київської єпархії, представник УПЦ, член Громадської консультативної ради з питань захисту прав дитини при уповноваженому Президента України у справах дітей, президент Всеукраїнської благодійної організації "Мама і немовля" протоієрей Олег Мельничук відвідав Чернігівську виправну колонію N44 для жінок.

Священик цікавився станом дотримання прав дітей та жінок-засуджених, побутовими умовами.
Жінки-засуджені говорили про те, що часу на спілкування з власними дітьми не достатньо і просили змінити ці правила. також в ході зустрічі жінки розповіли про те, що допомогу на утримання дітей почали отримувати тільки у квітні.

14 підгузників на тиждень, їжа з металевого посуду, ігровий майданчик, обнесений колючим дротом - це не уривок із фільму жахів, а будні дітей, яких народили засуджені мами.

Як відбувалася зустріч гостя та мешканців колонії №44 у сюжеті  телеканалу «Київ»

Протоієрей Олег Мельничук,  настоятель храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці:
- Иди ко мне.
 
Ірина,  засуджена:
- Не бойся, это хороший дядя.
 
Протоієрей Олег Мельничук,  настоятель храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці:
- Иди ко мне. Смотри, у меня крестик какой.
 
Ірина,  засуджена:
- Он боится.
 
Олена Поскребушева, журналіст:
- Боягузу Микиті - 2 роки. Його мама, як кажуть тут, - «приходяща». Вона не живе з ним, а приходить погуляти - 2 години вранці та 3 - ввечері.    
 
Ірина,  засуджена:
- У меня ребёнка в сентябре забирают в приют. И я боюсь, что он может очень сильно привязаться ко мне и нам будет тяжело расставаться.
 
Будинок дитини - це невелика резервація, зона у зоні, яка обтягнута колючим дротом, зі своїм КПП та розпорядком на території колонії суворого режиму.
  
Олександра,  засуджена:
- Доверить кому-то что-то невозможно, потому что развезут по всей колонии потом.
 
Жінкам, які стали мамами за гратами, законом передбачена окрема кімната для проживання разом із дитиною до досягнення нею трирічного віку. На спартанські умови проживання мами не скаржаться.   
 
Тетяна,  засуджена:
- Условия содержания - нормальные, администрация  - нормальная, дети растут. В детском рационе всё есть - и витамины, и мясо, и рыба.
     
Усі ці вітаміни діти отримують із залізних мисок. Про існування кераміки навіть не здогадуються. Вони не вередують з приводу раціону - їдять аж за вухами тріщить. У півтора роки вони самостійно тримають ложку та не проливають суп на стіл, бо не кожному допомагає мама. Тетяна свого одинадцятимісячного малюка поки що годує груддю. Каже, підгузники видають двічі на тиждень. У середу 6 штук та 8 - у п’ятницю. Дорослішим діткам вистачає, а от малечі - родичі з волі приносять. До речі, тутешні мами не отримували дитячих грошей.
 
- У меня есть сертификат, то, что я родила ребёнка в Чернигове. И что нам будут платить детские деньги.
- Но не платят?
- Ещё ничего не платят. Я не знаю…
 
Виплачувати допомогу засудженим мамам почали лише з квітня цього року. У цій колонії на дитячі гроші претендують лише 3 мами. Всього тут 12 діток. Їм та їхнім мамам, Настоятель храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці отець Олег подарував ікону «Пом’якшення злих сердець».
 
Протоієрей Олег Мельничук,  настоятель храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці:
 
- Моляться перед тим, щоб ці люди, у серцях яких є зло і різні страсті, пом’якшилися та своєю поведінкою показували добро і любов до Бога.
 
До Чернігівської колонії суворого режиму направляють жінок, які переступили закон не вперше, тож ікона - дуже символічна.

Олена Поскребушева, Дмитро Мушинський, телеканал «Київ».

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини