Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 05:26:37

Чернігівщина розпочала весняний сів

19.04.2013   10:35Агенцiя

Як тільки благословилося на погоду, трудівники Чернігівщини активно розпочали весняну сівбу. Сівачі десяти районів вийшли в поле з надією, що у праці погода буде «на руку».

Сільгоспвиробники області завершують підживлення озимих культур, проводять закриття вологи, передпосівну підготовку ґрунту та сіють ярину. На сьогодні ранніми зерновими та зернобобовими засіяно перші 4,26 тисяч гектарів.

Прогрівання ґрунту на глибині 10 см до 10-11 °C дозволяє, в окремих районах, здійснювати посів майже всіх сільськогосподарських культур, навіть кукурудзи на зерно та картоплі.

Відомо, що через несприятливу погоду сівба розпочалася на три тижні пізніше, та аграрії готові на повну потужність працювати на посівних гонах, аби не зазнати втрат майбутнього врожаю.

- Посівна кампанія – першочергова справа на порядку денному,- наголосив директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Анатолій Максак. - З виходом першої сівалки в поле всі господарства були повністю забезпечені всім необхідним – насінням, мінеральними добривами, засобами захисту рослин, паливом. За сприятливої погоди очікуємо, що прогнозовані планом обсяги посіву всіх ярих культур будуть виконані. Кожен селянин усвідомлює золоте правило хлібороба: «весняний день – рік годує».

Прес-служба Департаменту агропромислового
розвитку облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.