Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:06:58

498 рятувальників та 142 од. насосного обладнання залучались протягом доби для надання допомоги населенню

09.04.2013   13:30

Протягом 8 квітня для надання допомоги населенню з відкачування води на прибудинкових територіях від ДСНС України залучалось 498 рятувальників та 142 од. насосного обладнання. За добу відкачано 72 тис. 848 куб. м води. Загалом за період з 2 квітня відкачано 596 тис. 997 куб. м води.

На території Рівненської області у Костопільському (під'їзди до с. Дюксін, р. Горинь), Дубровицькому (під'їзди до с. Будимля, р. Льва) та Сарненському (під'їзди до с. Тинне, р. Случ) районах на  дорогах місцевого значення є місця переливу води. Зазначені ділянки  доріг запроектовані під перелив води. Рух легкових транспортних засобів обмежений, організовано об’їзд.

Внаслідок підняття рівня води у р. Снов, 6 квітня сталося часткове розмивання земляного насипу (близько 50 м) ґрунтової дороги до с. Малий Дирчин, Городнянського району Чернігівської області (26 домогосподарств, 29 мешканців), що призвело до порушення транспортного сполучення з цим населеним пунктом. На цей час сполучення здійснюється за допомогою човнів, населений пункт забезпечений продуктами харчування, медикаментами та паливом.

Станом на 21:00 8 квітня відновлено транспортне сполучення до м. Варва та
 6-ти навколишніх населених пунктів у Варвинському районі Чернігівської області, яке було ускладнено внаслідок розмиву земляного полотна дороги місцевого значення.

Внаслідок опадів та сніготанення, відмічається підйом ґрунтових вод та часткове підтоплення територій, господарських та житлових будинків у 84 населених пунктах 8 областей та м. Києві. Зокрема у  Вінницькій області – у 1 н.п., Волинській – у 9  н.п.,,  Житомирський – у 3 н.п., Івано-Франківській – у 2 н.п., Київській – у 63 н.п., Львівській – у 3 н.п.  (у т.ч. 6 жит. буд. у с. Межиріччя, Сокальського р-ну),  Рівненській – у 2 н.п., у Чернігівській – у 1 н.п. та м. Києві.

За інформацією Укравтодору, проїзд  автошляхами державного  та регіонального значення забезпечено.

За інформацією Гідрометцентру, 8 – 10 квітня триватиме ріст рівнів води на річках басейну Прип'яті, річках Київської, Черкаської, Полтавської, Чернігівської, Сумської областей, у верхв'ї Південного Бугу (Хмельницька, Вінницька області) на окремих ділянках з виходом води на заплаву та подальшим її затопленням.

9 - 12 квітня очікується продовження підйомів рівнів води (0,1 – 0,4 м) на річках басейну Прип'яті (Волинська область) та подальше затоплення заплав і сільгоспугідь у Ратнівському, Старовижівському, Любешівському, Маневицькому та Ковельському районах. Можливе досягнення та перевищення відміток підтоплення житлових будинків та присадибних ділянок в окремих населених пунктах.

У ДСНС у цілодобовому режимі працює робоча група Міжвідомчого оперативного штабу.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини