Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:48:07

Тала вода розмила ґрунтову дорогу та частко зруйнувала дамбу. ВІДЕО

06.04.2013   19:31

6 квітня у Городнянському районі внаслідок різкого підняття рівня води в р. Снов сталося розмивання земляного насипу на 50-метровому відрізку ґрунтової дороги, що веде до с. Малий Дирчин. Внаслідок цього порушено транспортне сполучення з даним населеним пунктом, де проживає 29 людей. У зв'язку з тим, що ситуація з весняним водопіллям тут щорічне явище, то всі мешканці села заздалегідь були забезпечені продуктами харчування, медикаментами та паливом. В даний час сполучення здійснюється за допомогою човнів.

Тала вода розмила ґрунтову дорогу та частко зруйнувала дамбу

Тала вода розмила ґрунтову дорогу та частко зруйнувала дамбу


Цього ж дня на околиці с. Радянська Слобода Чернігівського району  талими водами розмило 20-метрову дільницю земляної дамби штучного приватного ставка ємністю 580 тис. куб. м.  Внаслідок цього вилилося близько 450 тис. куб. м води, що спричинило різке підвищення рівня потоку (до 1,5 м) в р. Білоус. Загрози затоплення населених пунктів немає, проте відбулося часткове підтоплення території садивного товариства "Механізатор" і чимало дачних будиночків оточив 0,5-1 м шар води. У зв'язку з цим, рятувальникам довелося на пожежному автомобілі підвищеної прохідності об'їздити територію товариства та з'ясовувати чи є там люди, які потребують допомоги. В ході цього з будиночків вивезено 3-х дачників, а також звільнено з водяного полону один легковий автомобіль. На місце прориву дамби виїздив голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко, начальник обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій Вадим Шулюк, а також інші керівники обласних управлінь, установ та організацій - члени оперативного штабу.


Крім того, слід зазначити, що на Чернігівщині рятувальники щоденно виїздять близько 10 раз для надання допомоги мешканцям населених пунктів по відкачці води, яка загрожує житловим будинкам, та ліквідації льодових заторів на водоймах.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини