Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:58:38

Автомобільні жнива тривають

18.02.2013   16:36Агенцiя

Спочатку опівдні 17 лютого на в’їзд в Україну в міжнародний автомобільний пункт “Сеньківка” під керуванням громадянина Узбекистану прибув легковий автомобіль “Ауді” литовської реєстрації.

А вже за 40 хвилин в міжнародний автомобільний пункт пропуску “Грем’яч”, але вже на виїзд з України, прибув легковий автомобіль “Опель”, що перебував також на литовській реєстрації, але вже під керуванням громадянина Таджикистану.
Ще під час перевірки документів та огляду транспортних засобів відбулися спрацювання відразу декількох індикаторів ризику, а саме “Експлуатація транспортних засобів за недійсними дорученнями на право керування автомобілями” та “Підроблені доручення на транспортні засоби литовської реєстрації”.

Враховуючи законні підозри, щодо дійсності доручень на право керування автомобілями, їх одразу перевели зі смуги руху „зелений коридор” на „червоний коридор”, а потім ретельно перевірили. В результаті встановлено, що обидва бланки доручень не тільки не відповідають встановленому зразку, а й підпис нотаріуса, до речі одного і того ж у обох випадках, не відповідає дійсному. Вже не кажучи про орфографічні помилки в перекладі на російську мову. Автомобілі затримані та знаходяться у митниці. “Ауді” вже оцінено у 19975 гривень, а “Опель” ще чекає оцінки після отримання відповіді з Литви. Аналогічна доля чекає і “БМВ”, який затримали 16 лютого в тому ж таки “Грем’ячі”.

Загалом за минулий тиждень, з 11 по 17 лютого 2013 року, на Чернігівщині через державний кордон України у встановленому порядку пропущено 62,5 тис. громадян та 15 тис. транспортних засобів, затримано 12 порушників державного кордону.

До адміністративної відповідальності притягнуто 99 осіб, на яких накладено штрафів на суму 14817 гривень. Через державний кордон не пропущено 33 особи, з яких 3 – діти громадяни України, що не мали відповідних документів на право перетину державного кордону.

Спільно зі співробітниками Чернігівської митниці в пунктах пропуску виявлено порушень законодавства та вилучено товарів на загальну суму 20625 гривень.


О.В.Дудко, помічник начальника прикордонного загону – начальник прес-служби, підполковник
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини