Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 13:38:33

У Чернігові вшанували англійських благодійників

21.01.2013   14:46

Англійські благодійники Джордж та Маріон Мілз, які понад десятиріччя допомагають Центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів “Відродження”, відвідали Чернігів. Для гостей з Англії у реабілітаційному центрі відбулися урочистості з нагоди новорічних свят, а також ювілею Маріон, який вона відзначила торік.

У Чернігові вшанували англійських благодійників

У Чернігові вшанували англійських благодійників

Директор центру “Відродження” Василь Пасічник нагадав, що у радянські часи не прийнято було говорити про дітей-інвалідів. Вони разом із батьками сам-на-сам залишалися зі своїми проблемами, і найчастіше діти перебували в інтернатах, або вдома – у чотирьох стінах. Центр допоміг і допомагає дітям стати частиною суспільства. Особливого поштовху для роботи “Відродження” надала благодійна допомога із Великобританії.

Спілкуючись із журналістами, Маріон зізналася, що допомога дітям дозволяє їй почуватися набагато молодшою. У себе на Батьківщині подружжя Мілз проводить активну роботу задля збору коштів для хворих дітей з Чернігова. Зокрема, Маріон вирощує квіти, які потім продає, а виручені кошти передає до центру “Відродження”. Родина також запровадила традиції благодійності серед своїх друзів і знайомих. Англійські благодійники розуміють вагому роль центру в допомозі дітям-інвалідам, і хочуть вірити, що місцеві бізнесмени теж підтримають їхню діяльність.

“Центр дає шанс дітям вийти у світ і змінити його. Дозволяйте бути їм людьми!”, – підкреслила “тендітна жінка з великим серцем”.

Міський голова Олександр Соколов вручив гостям символічні подарунки і подякував за небайдужість та прагнення допомогти. Він наголосив, що міська влада теж підтримує і буде підтримувати Центр медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів “Відродження”. “У бюджеті цього року відповідні кошти передбачено”, – сказав керівник міста.

Привітати Маріон Мілз також прийшов колишній вихованець центру, а сьогодні піаніст, лауреат міжнародних конкурсів Ярослав Биш. Разом із скрипалькою Олександрою Зайцевою вони виконали твори класичної музики.

Довідково: Центр “Відродження” відзначатиме цього року 17-річчя своєї діяльності. За цей час реабілітацію у медичному закладі пройшли майже 20 тисяч маленьких пацієнтів. Значну допомогу у створенні центру в 1996 році надали громадські організації з Великобританії – “Забуті діти” (керівники Ніна Роджерсон та Річард Робінсон), “Англійська допомога знедоленим дітям” (керівники Джордж та Маріон Мілз), “Допомога Фелстенд знедоленим дітям” (керівники Алан Хіллар та Полін Крейвен). Надає допомогу й організація “Мережа життя” з США (керівники Віктор і Беверлі Кубік).

Чернігівський Центр медико-соціальної реабілітації дітей інвалідів “Відродження” проводить медико-соціальну реабілітацію дітей з органічними ураженнями центральної нервової системи та іншими захворюваннями, що призводять до соціальної дезадаптації. В основу реабілітаційного процесу покладена модель “Тандем”, схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Для кожної дитини фахівці розробляють індивідуальну програму тривалістю три тижні, яка забезпечує послідовність реабілітаційного процесу.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини