Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 16 вересня, 21:54:19

За сертифікати «єВідновлення» придбано вже 151 оселю: 129 з них – в обласному центрі

05.09.2024   09:25Агенцiя

Про це розповів сьогодні під час брифінгу в медіацентрі ОВА в. о. начальника Управління містобудування та архітектури ОДА Сергій Куреня та додав, що загальна сума цих реалізованих сертифікатів – майже 236 мільйонів гривень.

   «Переважно купують квартири (126 одиниці житла). Також придбано 23 приватних будинки та 2 садових. Загалом сформовано наразі 553 сертифікати на 780 мільйонів гривень. Всього ж подано 982 заяви», – повідомив спікер.

Триває кампанія і з розгляду заяв на отримання компенсації для самостійної відбудови – вже подано 220 заяв, з них за 127 – нарахована компенсація на суму 253 мільйони гривень.

Стосовно пошкодженого майна в області подано майже 5 тисяч заяв, з них за 2744  нараховано виплати на загальну суму 274 мільйони гривень.

До розмови з медіа доєднався і Руслан Марченко, голова ГО «Український голос громад».

Він нагадав, що після завершення ремонтних робіт особа має подати повідомлення про використання компенсації (через застосунок Дія чи ЦНАП). Комісія ОМС може здійснити проміжну (після освоєння коштів першого платежу під час капітальних ремонтів) та кінцеву верифікацію (після завершення всіх ремонтних робіт). Подаючи повідомлення важливо надати комісії ОМС чеки, накладні, договори та фото про проведення ремонтних робіт.

    «Кінцеву верифікацію проведуть лише у частини заявників (тільки 5%), які будуть визначені автоматично системою. Якщо ж особа не подала звіт про використання компенсації, то для неї верифікація буде проводитися в обов'язковому порядку», – зауважив спікер.

Придбати ж будівельні матеріали та замовити роботи можна тільки в організаціях – партнерах «єВідновлення». Їх перелік можна знайти на сайті – https://erecovery.diia.gov.ua/.

Ще одне важливе питання – компенсації за пошкоджене чи знищене житло внутрішньо-переміщеним особам, які переїхали до Чернігівщини з інших областей.

    «Наразі ВПО звертаються до органів місцевого самоврядування нашого регіону. Втім, порядок розгляду їх заяв на отримання компенсації інший. Внутрішньо-переміщеним особам необхідно подати заяву через застосунок Дію в загальний реєстр пошкодженого майна. Там вказати всю потрібну інформацію і адресу пошкодженого або знищеного житла. Її розгляне той орган місцевого самоврядування, в компетенції якого знаходиться територія, вказана в заяві», – пояснив Сергій Куреня.

Ще раз спікери нагадали про припинення права власності.

Якщо особа хоче отримати компенсацію на самостійну відбудову чи отримання сертифікату, то право власності необхідно припинити тільки тоді, коли комісія розглянула заяву, сформувала відповідне рішення і внесла його в реєстр. Особа отримає повідомлення про це в Дії.

А Руслан Марченко додав, що раніше, якщо у об’єкта нерухомості було декілька співвласників, то заяву на припинення права власності необхідно було писати всім без виключення одночасно. Зараз припинити право власності можна незалежно від іншого співвласника.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

У Прилуках поліцейські викрили чоловіка, який незаконно отримав лікарські наркотичні засоби на 500 тисяч гривень для подальшого збуту 11:50

Співробітники відділу кримінальної поліції встановили схему, за якою 34-річний місцевий мешканець систематично здобував «товар» для наркоторгівлі. Впродовж 2021-2023 років зловмисник отримав у медзакладах майже 500 блістерів обмежених в обігу таблеток метадону.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:47

Протягом минулої доби зареєстровано 79 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 4 дорожньо-транспортні пригоди та 74 пожежі. Внаслідок цих подій 5 осіб постраждали.

На Чернігівщині браконьєр за допомогою електроструму наловив 83 кг риби на понад 180 тис.грн 11:15

15 вересня 2024 року Чернігівським рибоохоронним патрулем під час проведення рибоохоронного рейду на водоймах Прилуцького району викрито грубе порушення Правил рибальства.

“Rock залежність” у філармонійному центрі 09:13

Зануритися в море енергії та драйву рок-концерту, де потужні гітарні рифи поєднуються з пристрасними звуками рояля, віолончелі, скрипки, запросили чернігівських глядачів учасники харківського проєкту “Rock залежність”.

Виключення з реєстру єдиного податку за порушення умов діяльності 09:07

Щодо анулювання реєстрації платника єдиного податку шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу у разі не виконання обов’язку щодо виключення заборонених видів діяльності або переходу на сплату інших податків і зборів

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини