Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 19 вересня, 04:09:56

Торгували неіснуючою сільгосптехнікою: поліція Чернігівщини викрила організовану шахрайську групу

27.08.2024   14:23Агенцiя

Поліцейські встановили, що група шахраїв створила злочинну схему заволодіння коштами громадян по всій Україні під приводом продажу різноманітних зразків сільгосптехніки, якої насправді не існувало. Гроші потерпілих зловмисники переводили в готівку та витрачали на власний розсуд.

Оперативники карного розшуку поліції Чернігівщини здобули інформацію про можливу причетність декількох мешканців Прилуцького району, а також вихідців з Прилуччини, які нині мешкають в інших регіонах України, до систематичних шахрайських дій.

Відпрацювання отриманої інформації здійснили співробітники управління карного розшуку разом з колегами з інших оперативних служб поліції, слідчими слідчого управління та фахівцями з кримінального аналізу поліції Чернігівщини.

Внаслідок проведеної копіткої роботи поліцейські встановили суть шахрайської технології. Зокрема, зловмисники розміщували на платформах безкоштовних інтернет-оголошень пропозиції різноманітної сільгосптехніки за дуже доступними цінами. Зацікавленим потенційним покупцям повідомляли про потребу внести передоплату за товар.

Паралельно з потерпілими контактував один зі зловмисників під виглядом працівника одного з поштових операторів. Він повідомляв про отримання замовлення, комплектування відправки та інші подробиці щодо «руху» насправді неіснуючого товару.

Отримані від потерпілих грошові суми зловмисники переводили у готівку, розподіляли між собою і надалі витрачали на власний розсуд.

Після отримання достатнього масиву даних про діяльність злочинної групи, слідчі Головного управління Нацполіції в області разом з оперативниками карного розшуку, під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури та за силової підтримки спецпідрозділу КОРД провели низку одночасних санкціонованих обшуків у помешканнях та господарствах зловмисників.

В ході слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку, мобільні термінали та планшетні пристрої, банківські картки, чорнові записи, платіжні квитанції, інші речові докази злочинної діяльності фігурантів. Вилучене направлено на проведення експертних досліджень.

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за фактами шахрайства, вчиненого у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з електронно-обчислювальною технікою (ч. 4 статті 190 Кримінального кодексу України).

Зловмисника загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області
 

Останні новини Чернігівщини

Урядовий проєкт

Урядовий проєкт "Армія відновлення" на Чернігівщині 17:45

Станом на 17.09.2024 року Чернігівська область у трійці лідерів серед регіонів України по кількості виданих направлень на суспільно корисні роботи.

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів 17:43

За інформацією Головного управління ДПС у Чернігівській області, до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-серпень 2024 року надійшло 5,8 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,8 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

Юні спортсмени Чернігівщини здобули бронзу на чемпіонаті України з бойового самбо 17:33

13-15 вересня 2024 року у місті Київ проходив чемпіонат України з бойового самбо, розділ "Про-фул" по 5-ти віковим категоріям.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 13:09

Протягом минулої доби зареєстровано 38 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду, 36 пожеж. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

На Чернігівщині судитимуть агента фсб рф, який передавав дані про місця дислокації ЗСУ та розташування блокпостів 11:34

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 43-річного жителя Чернігівської області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини