Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 19 вересня, 04:24:17

За позовом прокурора до бюджету Деснянської селищної ради стягнуто понад 300 тис. грн

27.08.2024   14:21Агенцiя

Рішенням Господарського суду міста Києва задоволено позов Козелецької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Деснянської селищної ради до приватного підприємства про стягнення понад 300 тис. грн до бюджету територіальної громади.

Предметом позову стала сума податку на додану вартість, яку безпідставно включено до вартості товару та, відповідно, сплачено органом місцевого самоврядування за результатами укладення договору закупівлі тепловізійного прицілу для потреб Збройних Сил України.

Чинним законодавством передбачено, що операції з ввезення на митну територію України та постачання на ній товарів, зокрема тепловізійних прицілів, для забезпечення військових формувань, які беруть участь у здійсненні заходів із оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, звільнені від оподаткування податком на додану вартість.

Тепловізійний приціл за актом приймання-передачі селищною радою вже передано військовій частині, водночас, із суб’єкта господарювання – постачальника товару, до бюджету територіальної громади стягнуто понад 300 тис. грн переплачених коштів.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури
 

Останні новини Чернігівщини

Урядовий проєкт

Урядовий проєкт "Армія відновлення" на Чернігівщині 17:45

Станом на 17.09.2024 року Чернігівська область у трійці лідерів серед регіонів України по кількості виданих направлень на суспільно корисні роботи.

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів 17:43

За інформацією Головного управління ДПС у Чернігівській області, до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-серпень 2024 року надійшло 5,8 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,8 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

Юні спортсмени Чернігівщини здобули бронзу на чемпіонаті України з бойового самбо 17:33

13-15 вересня 2024 року у місті Київ проходив чемпіонат України з бойового самбо, розділ "Про-фул" по 5-ти віковим категоріям.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 13:09

Протягом минулої доби зареєстровано 38 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду, 36 пожеж. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

На Чернігівщині судитимуть агента фсб рф, який передавав дані про місця дислокації ЗСУ та розташування блокпостів 11:34

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 43-річного жителя Чернігівської області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини