Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 8 вересня, 02:21:50

Виконком затвердив тарифи на збирання, перевезення, видалення побутових відходів, а також на послугу з управління побутовими відходами

22.07.2024   13:44Агенцiя

Тарифи на збирання, перевезення, видалення побутових відходів, а також середньозважений тариф на послугу з управління побутовими відходами сьогодні, 22 липня, затвердив виконавчий комітет Чернігівської міської ради.

Рішення набуває чинності з 1 серпня 2024 року.
Необхідність встановлення нових тарифів виникла у зв'язку з набуттям чинності Закону України «Про управління відходами», а також визначенням комунального підприємства «АТП-2528» виконавцем послуг з управління відходами у місті Чернігові.

З новими тарифами можно ознайомитись за посилання.
Вартість послуги з вивозу сміття останній раз переглядали у 2021 році. За період дії існуючих тарифів відбулось збільшення вартості палива, електроенергії, автозапчастин, матеріалів, комплектуючих та комунальних послуг підприємства, підвищення мінімальної заробітної плати та інших складових витрат.
З урахуванням норм утворення побутових відходів, встановлених рішенням виконкому міськради від 28 січня 2019 року № 21 «Про затвердження норм надання послуг з вивезення твердих побутових відходів у м. Чернігові» (житлові будинки багатоквартирні, одноквартирні упорядковані (з наявністю усіх видів благоустрою – 2, 075 м³ у рік на 1 мешканця; житлові будинки індивідуальної забудови (будинки приватного сектору), з присадибною ділянкою – 2,204 м³ у рік на 1 мешканця; майданчики для великогабаритних відходів - 0,146 м³ у рік на 1 мешканця, вартість послуги на 1 мешканця складе (грн, з ПДВ на місяць без врахування плати за абонентське обслуговування):

для мешканців багатоквартирних будинків, що обслуговуються за контейнерною системою:

    з контейнерами 3,0 м³ –  40,30 грн;
    з контейнерами 1,1 м³ –  40,68 грн;
    з контейнерами 0,75 м³ – 41,55 грн;

для мешканців багатоквартирних будинків, що обслуговуються за безконтейнерною системою:
    46,20 грн;
для мешканців приватного сектору, що обслуговуються за безконтейнерною системою:
    48,73 грн.

Розрахунки тарифів виконані у відповідності з постановою КМ України від 26.09.2023 р. № 1031 «Про затвердження Порядку формування середньозваженого тарифу на послугу з управління побутовими відходами, а також тарифів на збирання, перевезення, відновлення та видалення побутових відходів».

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Прилуцькі поліцейські розшукали трьох зниклих дітей у Київській області 17:51

Усю ніч співробітники Прилуцького районного відділу поліції встановлювали місце знаходження двох хлопчиків 12 та 8 років та 10- річної дівчики, які зникли ввечері. Дітей знайшли на світанку у сусідній області живими та неушкодженими.

Верстатник, слюсар, водій … Жінки Чернігівщини освоюють чоловічі професії 17:40

Таку тенденцію останнім часом спостерігають у службі зайнятості. На початок вересня на Чернігівщині налічувалось близько 5 тисяч офіційних безробітних (4,8 тис.), серед яких майже 80 % жінок.

“Українське сценічне вбрання. Смарагдова віднова” 12:17

Всіх, хто цікавиться історією української культури — у широкому розумінні — 5 вересня 2024 року запросили до мистецької дискусії Академічний ансамбль пісні і танцю “Сіверські клейноди” та балетмейстер, дослідник-етнограф, автор серії книг про історію народного танцю і костюму Костянтин Богомаз.

Складні часи вимагаються рішучих дій: як розвивається бізнес на Прилуччині 10:10

Наразі весь бізнес Чернігівщини – прикордонного деокупованого регіону – переживає не найкращі часи. Прилуцький район – не виняток з-поміж п’яти, адже будь-який розвиток потребує інвестицій, іншими словами – надто ризикових рішень під час війни.

 Сімейні лікарі Чернігівщини покращують навички із ранньої діагностики онкологічних захворювань

Сімейні лікарі Чернігівщини покращують навички із ранньої діагностики онкологічних захворювань 10:09

305 медиків з 28 центрів первинної медико-санітарної допомоги, що обслуговують мешканців 49 територіальних громад Чернігівщини, пройшли навчальну програму з профілактики та раннього виявлення раку.