Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 8 вересня, 02:42:36

єРобота: бізнес на воді

11.07.2024   16:13Агенцiя

Чернігівська підприємниця Вікторія Талибова виробляє продукцію, котру споживають люди, які дбають про своє здоров’я. Йдеться про очищену питну воду.

Щоб задовольнити зростаючий попит споживачів і виробляти більше смачної і корисної питної води вищого ґатунку, вона скористалася програмою «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей» урядового проєкту «єРобота». Грантові гроші підприємниця витратила на модернізацію виробництва.

«Очистка, розлив і продаж питної води в Чернігові – це наш родинний бізнес, який ми з чоловіком заснували майже 10 років тому. Наша продукція відома чернігівцям під назвою «Фабрика води», - розповідає Вікторія. – Якісна питна вода – товар, який користується постійним попитом і не має сезонності. Всім відомо, що чернігівці мають у своїх кранах гарну артезіанську воду, але стан водопровідних труб не такий вже й ідеальний. Наша вода проходить 9 ступенів очистки, збагачується комплексом потрібних людині мінералів, очищується від важких металів та солі, вірусів і бактерій. Крім того, вона є безпечною для побутової техніки, бо не призводить до утворення накипу».

Щоб замінити застаріле обладнання на одному з трьох пунктів продажу, а коштує воно не дешево, Вікторія скористалася програмою «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей», бо є дружиною учасника бойових дій. На реалізацію своєї бізнес-ідеї отримала від держави 500 тис. гривень. Завдяки гранту збільшився й її колектив. Підприємниця працевлаштувала ще двох людей продавцями-консультантами.

Нагадаємо, за програмою «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей» учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, а також члени їх сімей, можуть отримати:

– до 250 тис. гривень у разі створення одного робочого місця;

– від 250 тис. до 500 тис. гривень - двох робочих місць;

Крім того, учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть отримати від 500 тис. до 1 млн. гривень за умови створення чотирьох робочих місць.  Цей грант надається на умовах співфінансування: 70% вартості проєкту – за рахунок гранту, 30% – за рахунок коштів отримувача. Причому реєстрація ФОП має бути не менше, ніж три роки.

За консультаціями звертайтеся до регіонального офісу "Зроблено в Україні", який діє на базі Чернігівського обласного центру зайнятості (м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 40).

Чернігівський обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

Прилуцькі поліцейські розшукали трьох зниклих дітей у Київській області 17:51

Усю ніч співробітники Прилуцького районного відділу поліції встановлювали місце знаходження двох хлопчиків 12 та 8 років та 10- річної дівчики, які зникли ввечері. Дітей знайшли на світанку у сусідній області живими та неушкодженими.

Верстатник, слюсар, водій … Жінки Чернігівщини освоюють чоловічі професії 17:40

Таку тенденцію останнім часом спостерігають у службі зайнятості. На початок вересня на Чернігівщині налічувалось близько 5 тисяч офіційних безробітних (4,8 тис.), серед яких майже 80 % жінок.

“Українське сценічне вбрання. Смарагдова віднова” 12:17

Всіх, хто цікавиться історією української культури — у широкому розумінні — 5 вересня 2024 року запросили до мистецької дискусії Академічний ансамбль пісні і танцю “Сіверські клейноди” та балетмейстер, дослідник-етнограф, автор серії книг про історію народного танцю і костюму Костянтин Богомаз.

Складні часи вимагаються рішучих дій: як розвивається бізнес на Прилуччині 10:10

Наразі весь бізнес Чернігівщини – прикордонного деокупованого регіону – переживає не найкращі часи. Прилуцький район – не виняток з-поміж п’яти, адже будь-який розвиток потребує інвестицій, іншими словами – надто ризикових рішень під час війни.

 Сімейні лікарі Чернігівщини покращують навички із ранньої діагностики онкологічних захворювань

Сімейні лікарі Чернігівщини покращують навички із ранньої діагностики онкологічних захворювань 10:09

305 медиків з 28 центрів первинної медико-санітарної допомоги, що обслуговують мешканців 49 територіальних громад Чернігівщини, пройшли навчальну програму з профілактики та раннього виявлення раку.