Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:49:40

В олімпійський рік Чернігівська ОДА надасть додаткову підтримку для підготовки спортсменів

31.01.2020   17:12Агенцiя

Півроку залишається до головної цьогорічної події у світі спорту — ХХХІІ Олімпійських ігор, що відбудуться в Токіо (Японія) з 24 липня до 9 серпня. До того ж, з 25 серпня по 6 вересня Токіо прийматиме XVI літні Паралімпійські ігри.

Здобути нагороди найпрестижніших змагань світу матимуть змогу і представники Чернігівщини. Як проходить їхня підготовка, обговорили члени профільного організаційного комітету. Засідання провів 30 січня заступник голови ОДА Андрій Подорван.

Розпочали з приємного — відзначення кращих спортсменів області, які показали високі спортивні результати на міжнародних змаганнях: чемпіонів світу з футзалу серед спортсменів з вадами зору 2019 року Роберта Тремби та Олексія Заволового, а також їхнього тренера Анатолія Бегояна.

Як зазначив Андрій Подорван, нині триває кваліфікаційний відбір у видах спорту, в рамках якого спортсмени виборюють право на участь в олімпійських та паралімпійських змаганнях. Так, олімпійську ліцензію в кульовій стрільбі вже виборола Олена Костевич, кандидатом на участь залишається велосипедист Андрій Пономар. Чотири представники області — Анастасія Скок (кульова стрільба), Валерій Власенко і Олексій Шеремет (настільний теніс), Андрій Руденко (легка атлетика) — кандидати на участь у Паралімпійських іграх.

Втім, відбір ще триває. Тож спортсмени області можуть вибороти ліцензії.

Під час засідання мова йшла і про розвиток сфери в цілому та спорту вищих досягнень зокрема.

Так, у результаті підготовки спортсменів вищих категорій до складу збірних команд України (основний склад, кандидати і резерв) включені 215 представників Чернігівщини з 44 видів спорту. Крім того, до складу збірних входять 33 спортсмени з інвалідністю (15 — до основного складу, 15 — кандидатів і 3 — у резерв).

У 2019 році на відповідальних змаганнях міжнародного та всеукраїнського рівнів завойовано більше 800 медалей. Підготовлено 31 майстера спорту України, трьох майстрів спорту України міжнародного класу та 395 кандидатів у майстри спорту і першорозрядників.

Для матеріального заохочення провідних спортсменів і тренерів, стимулювання досягнення ними видатних результатів в області запроваджена і діє система виплати грошових винагород за завоювання призових місць на чемпіонатах світу та Європи, Паралімпійських і Дефлімпійських іграх, інших відповідальних міжнародних змаганнях.

Спортсменам-кандидатам на участь в Олімпійських іграх за рахунок коштів обласного бюджету виплачуються щомісячні стипендії. Нині їх отримують Олена Костевич (по 10 тисяч гривень) та Андрій Пономар (2 тисячі).

Матеріальна підтримка у вигляді щомісячної стипендії ОДА також надається 20 кращим обдарованим спортсменам з різних видів спорту.

Уперше на Чернігівщині виділені додаткові кошти — майже мільйон чотириста тисяч гривень — для створення штатної спортивної команди резервного спорту.

За останні роки суттєво поліпшились умови тренувань для олімпійців та паралімпійців (реконструкція стадіонів, будівництво майданчиків зі штучним покриттям тощо). Проте нагальною проблемою спортивних закладів області є низький рівень забезпечення їх власною матеріально-спортивною базою та недостатнє забезпечення якісним інвентарем і обладнанням. Тренери відмічають, що за відсутності критих капітальних спортивних споруд великих розмірів (наприклад, легкоатлетичних манежів) змушені шукати майданчики для підготовки спортсменів в інших регіонах.

— Розвиток спортивної сфери і надалі залишатиметься у пріоритетах діяльності облдержадміністрації. До речі, цьогоріч на підтримку фізичної культури та спорту з обласного бюджету виділено понад 49,7 мільйона гривень, — зазначив Андрій Подорван.

Наприкінці засідання оргкомітету його члени затвердили План організаційно-практичних заходів з підготовки та участі провідних спортсменів області в літніх 2020 року Олімпійських і Паралімпійських іграх.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини