Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:21:34

"Бал чемпіонів": у Чернігові відзначили найкращих спортсменів. ФОТО

14.04.2017   08:23Агенцiя

Традиційна, вже 24-а, щорічна церемонія урочистого вшанування кращих спортсменів, тренерів і спортивних організацій Чернігівської області за підсумками 2016 року – "Бал чемпіонів" – відбулася 13 квітня у Міському палаці культури Чернігова.

Організатори – департамент сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА та відділення Національного олімпійського комітету в Чернігівській області – створили справжнє спортивне свято, щоб віддячити спортивній спільноті Чернігівщини за досягнення, здобуті на славу України та своєї громади.

«Дуже важливо підтримувати наших спортсменів у їхніх прагненнях до перемог, щоб вони завжди мали відчуття того, що на Батьківщині, у рідному краї ними пишаються, вони потрібні, – зазначив у вітальному слові до зібрання голова Чернігівської ОДА й одночасно голова обласного осередку НОК Валерій Куліч. – Дякую спортсменам і тренерам за великий труд і зичу найвищих досягнень».

Також зі словами вдячності до земляків-чемпіонів звернулися, зокрема, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Кубки, квіти й грошові винагороди від НОК України в Чернігівській області та його партнерів – Чернігівського відділення ПАТ «САН ІнБев Україна» і ПАТ Чернігівський автозавод – переможцям вручали почесні гості: владці й видатні спортсмени і тренери.

Нагороджені:

Грамотою Національного олімпійського комітету України за розвиток олімпійського руху – Сергій Микитович Гайдук.

олімпійці, паралімпійці та їхні тренери:

– чемпіон Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро 2016 року Олег Лень;

– учасники Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро 2016 року Ольга Бібік, Дмитро Митрофанов і Олена Костевич (яка, на жаль, не змогла бути присутня, бо перебуває на навчально-тренувальному зборі) та їхні тренери: заслужені тренери України Андрій Литвинець, Володимир Сторожка, сім’я Чередінових (Ігор Борисович і Світлана Віталіївна) – тренери Олени Костевич і Вадима Казаніна, а також Валентина Філіпова.

«Олімпійська надія Чернігівщини»: кращим юним спортсменом області 2016 року визнана Христина Дмитренко – майстер спорту України з біатлону, перша в історії Чернігівщини й України чемпіонка Зимових юнацьких олімпійських ігор 2016 року, вихованка спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з лижного спорту обласної організації Україна. Тренується під керівництвом Заслужених тренерів України Олександра Васильовича і Світлани Леонідівни Ворчаків.

«Прорив року»: чемпіон України з футболу серед жіночих команд першої ліги – команда «Спартак».

«Краща Дитячо-юнацька спортивна школа Чернігівщини»: Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву – позашкільний навчальний заклад «СДЮШОР із лижного спорту» Чернігівської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Україна». Директор – заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений тренер України Віталій Серафимович Паршуков.

«Спортивна гордість Чернігівщини»: Наталія Скакун – заслужений майстер спорту України з важкої атлетики, чемпіонка Літніх олімпійських ігор 2004 року в Афінах із важкої атлетики у ваговій категорії до 63 кг, олімпійська рекордсменка, чемпіонка Європи, рекордсменка світу, а також Валентина Цербе-Несіна – заслужений майстер спорту України з біатлону, перша олімпійська медалістка незалежної України, бронзова призерка зимових олімпійських ігор 1994 року, призерка чемпіонатів світу і Європи.

«За відданість спорту» нагороди отримали:

– Геннадій Вікторович Авраменко – Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений майстер спорту СРСР і України, «бронзовий» призер Олімпійських ігор в Сеулі 1988 року (стрільба з малокаліберної гвинтівки по рухливому кабану», багаторазовий чемпіон світу, володар Кубка світу, неодноразовий рекордсмен Європи й СРСР, багаторазовий чемпіон і призер СРСР із кульової стрільби (гвинтівка), на жаль, сьогодні був відсутній.

– Кирієнко Василь Андрійович – Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений тренер України, тренер-викладач із настільного тенісу ДЮСШ інвалідів. Його вихованці Іванова Наталія, Черняк Ігор, Кокоша Дмитро – чемпіони й призери Паралімпійських і Дефлімпійських ігор в Австралії, чемпіонатів світу і Європи.

«Кращий спортивний благодійник-меценат Чернігівщини 2016 року»:

Купцов Валерій Володимирович – голова правління ПрАТ «Чернігівський автозавод» і Карахтанов Микола Борисович – директор Чернігівського відділення ПАТ «САН ІнБев Україна».

За здобуття бронзових медалей чемпіонату України серед команд вищої ліги за підсумками сезону 2016 року нагороджено жіночу футбольну команду «Легенда-ШВСМ» – шестиразового чемпіона України, чотириразового володаря Кубка України, шестиразову учасницю ігор Ліги чемпіонів УЄФА, володарку відкритого Кубка Італії.

У номінації «Сильні духом – кращий спортсмен-паралімпієць, дефлімпієць» відзначені:

– Рептюх Ігор – Заслужений майстер спорту України з біатлону і лижних гонок, член збірної команди України із зимових видів спорту серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, багаторазовий чемпіон і призер Кубків світу, чемпіон, бронзовий і срібний призер зимових Паралімпійських ігор, чемпіон і багаторазовий призер чемпіонатів світу і Європи, призер етапів Кубка світу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Тренується у Заслужених тренерів України Сторожка Володимира Петровича і Литвинця Андрія Миколайовича у регіональному центрі з фізичної культури і спорту «Інваспорт».

– Лень Олег – Майстер спорту України, представляє регіональний центр фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», член збірної команди України. Нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня, чемпіон 15-х літніх Паралімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро в Бразилії серед спортсменів із вадами ДЦП.

– Суярко Дмитро – Майстер спорту України з лижних гонок, член збірної команди із зимових видів спорту серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, дворазовий бронзовий призер Кубків світу.

У номінації «Сильні духом: кращий тренер Чернігівщини спортсменів-паралімпійців і дефлімпійців» відзначені:

– Сторожок Володимир Петрович – Заслужений тренер України, тренер-викладач із лижних гонок і біатлону регіонального центру «Інваспорт», кращий його вихованець – срібний призер Паралімпійських ігор Рептюх Ігор.

– Ладисєв Айвар Валерійович – Заслужений тренер України, тренер-викладач із футболу дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів і збірної команди України, працює зі спортсменами з вадами слуху.

– Литвинець Андрій Миколайович – Заслужений тренер України, тренер-викладач із біатлону і лижних гонок регіонального центру «Інваспорт», кращий його вихованець – «срібний» призер Паралімпійських ігор Рептюх Ігор.

Переможцями у номінації «Сильні духом» стали Олег Лень і Володимир Петрович Сторожок.

У номінації «Кращий спортсмен з неолімпійських видів» відзначені:

– Козир Андрій – Майстер спорту міжнародного класу з військово-спортивного багатоборства, чемпіон світу з військово-спортивного багатоборства і бронзовий призер чемпіонату світу з рукопашного бою. Тренується у свого батька Козиря Сергія Васильовича в комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі міської громадської організації спортивного товариства «Спартак».

– Єрмоленко Олександр – Майстер спорту міжнародного класу з рукопашного бою, чемпіон світу з військово-спортивного багатоборства і срібний призер Чемпіонату світу з рукопашного бою. Тренується у Козиря Сергія Васильовича в комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі міської громадської організації спортивного товариства «Спартак».

– Єрко Михайло – Майстер спорту України з кікбоксингу, чемпіон світу серед юніорів, член збірної команди України. Тренери – Єрмілов Юрій Сергійович і Кужельний Андрій Володимирович.

У номінації «Кращий тренер Чернігівщини з неолімпійських видів спорту» відзначено:

– Козиря Сергія Васильовича – тренера-викладача з рукопашного бою і військово-спортивного багатоборства. Його кращі вихованці: майстри спорту міжнародного класу Єрмоленко Олександр, Козир Андрій, Петрик Дмитро, Хотінь Євгеній та інші.

– Єрмілова Юрія Сергійовича – Заслуженого тренера України з кікбоксингу. Його вихованець – Єрко Михайло.

– Кужельного Андрія Володимировича - Заслуженого тренера України з кікбоксингу. Його вихованець – Єрко Михайло.

Переможцями у номінації «Кращий спортсмен і тренер – неолімпійські види» стали Єрмоленко Олександр і Козир Сергій.

У номінації «Кращий тренер Чернігівщини з олімпійських видів спорту» відзначені:

– Зоц Микола Миколайович – Заслужений тренер України з біатлону, старший тренер-викладач Чернігівської школи вищої спортивної майстерності й спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з лижного спорту фізкультурно-спортивного товариства «Україна».

Серед кращих його вихованців – Заслужений майстер спорту України, бронзова призерка зимових Олімпійських ігор Валентина Цербе-Несіна та призери чемпіонатів світу і Європи Ірина Варвинець та Артем Тищенко.

– Кравець Олег Олександрович – Заслужений тренер України з боксу, тренер-викладач Ічнянської районної дитячо-юнацької спортивної школи фізкультурно-спортивного товариства «Колос». Його кращі вихованки – чемпіонки й призерки чемпіонатів світу і Європи серед юніорок Рогова Катерина, Махно Кароліна, Дем’яненко Юлія, Шпанюк Анастасія.

– Ворчак Олександр Васильович – Заслужений тренер України з біатлону, старший тренер-викладач Чернігівської школи вищої спортивної майстерності та спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з лижного спорту.

Серед його вихованців – Заслужений майстер спорту України Артем Прима і чемпіонка Других зимових юнацьких Олімпійських ігор, краща юна спортсменка Європи Христина Дмитренко.

– Семенов Олександр Володимирович – Заслужений тренер України з біатлону, тренер-викладач Чернігівської школи вищої спортивної майстерності та спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з лижного спорту фізкультурно-спортивного товариства «Україна».

Кращих його вихованець – його син, Заслужений майстер спорту України, учасник Зимових олімпійських ігор, призер чемпіонатів світу і Європи, володар малого кришталевого Кубка світу Сергій Семенов.

– Назаренко Галина Нінелівна – Заслужений тренер України з кульової стрільби, старший тренер-викладач Чернігівської школи вищої спортивної майстерності. На жаль, вона не змогла бути присутньою на церемонії.

Переможцем у номінації «Кращий тренер з олімпійських видів» визнана Галина Нінелівна Назаренко.

У номінації «Кращий спортсмен Чернігівщини з олімпійських видів» представлені:

– Семенов Сергій – Заслужений майстер спорту України з біатлону, учасник двох Зимових олімпійських ігор, призер чемпіонатів світу і Європи, володар малого кришталевого Кубка світу. Тренується у свого батька - Семенова Олександра Володимировича в школі вищої спортивної майстерності, представляє фізкультурно-спортивне товариство «Україна».

– Костевич Олена – Заслужений майстер спорту України з кульової стрільби, Олімпійська чемпіонка і дворазова «бронзова» призерка Літніх олімпійських ігор, чемпіонка й призерка чемпіонатів світу і Європи, володарка Кубка світу. Тренується у Заслужених тренерів України Чередінових Ігоря Борисовича і Світлани Віталіївни в школі вищої спортивної майстерності, представляє фізкультурно-спортивні товариства «Колос» і «Динамо».

– Варвинець Ірина – Заслужений майстер спорту України з біатлону, чемпіонка і призерка чемпіонатів Європи й етапів Кубка світу і Європи. Тренується у Заслужених тренерів України Зоца Миколи Миколайовича і Паршукова Віталія Серафимовича в спеціалізованій дитячо-юнацькій школі олімпійського резерву з лижного спорту фізкультурно-спортивного товариства «Україна», представляє фізкультурно-спортивні товариства «Україна» і «Колос».

– Авраменко Галина - Заслужений майстер спорту України з кульової стрільби, багаторазова чемпіонка й призерка чемпіонатів світу і Європи. Тренується у Заслужених тренерів України Авраменка Геннадія Вікторовича і Назаренко Галини Нінелівни в школі вищої спортивної майстерності. Представляє фізкультурно-спортивне товариство «Динамо».

– Бібік Ольга – Майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, фіналістка Літніх олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро. Перший тренер – Філіпова Валентина Іванівна.

Переможницею у номінації «Кращий спортсмен Чернігівщини з олімпійських видів» визнано Олену Костевич.


Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини