Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:52:27

Відбувся обласний фінал заходу "Олімпійське лелеченя"

29.04.2015   08:15Агенцiя

Всеукраїнський спортивно-масовий захід серед дітей «Олімпійське лелеченя», ініціатором і засновником якого є Національний олімпійський комітет України, прийшов до фінального завершення на Чернігівщині.

26 квітня Чернігівський національний педагогічний університет ім. Т.Г.Шевченка радо відкрив свої двері для 14 команд – переможців районних і міських етапів заходу. На святковому відкритті заходу учасників привітали голова обласного осередку НОК України, ректор ЧНПУ ім Т.Г. Шевченка, голова Чернігівського відділення Олімпійської Академії України Микола Носко, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Оксана Сердюк, начальник Чернігівського обласного відділення (філії) комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Анатолій Скрипченко.

Ігор Рептюх - заслужений майстер спорту України міжнародного класу, срібний призер лижної естафети ХІ зимових Параолімпійських ігор у Сочі 2014 року, чемпіон світу, неодноразовий призер чемпіонатів світу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату урочисто виніс факел олімпійського вогню, а спортсмени: заслужений майстер спорту України з біатлону; срібна призерка в змішаній естафеті літнього чемпіонату світу, чемпіонка та призерка чемпіонату Європи з біатлону, переможниця та призерка етапів кубку IBU Ірина Варвинець, бронзовий та срібний призер літнього чемпіонату світу, срібний презер чемпіонату Європи, бронзовий призер кубку світу Артем Тищенко, бронзовий призер Всесвітньої універсіади, призер чемпіонату світу серед юнаків та дівчат, призер чемпіонату Європи Юлія Бригінець, бронзовий призер чемпіонату світу серед юнаків, неодноразовий чемпіон України Дмитро Івасенко внесли прапор НОК України.

Змагання проходили одночасно в трьох святково прибраних залах педуніверситету: в актовому залі – учасники змагалися в конкурсі «Презентація команд», в спортивних – в конкурсі «Комбінована естафета» і вікторині «Знавець олімпійського спорту» та грі «Вибивний». Спортивна частина заходу розпочалася, як у справжніх професійних спортсменів, із розминки. В рамках Всеукраїнського проекту «DO like OLYMPIANS», який ініційований Національним олімпійським комітетом України та «The Coca Cola Foundation», близько двухсот пятидесяти учасників: юних олімпійців, учасників та призерів Олімпійських ігор, організаторів, волонтерів та вболівальників одночасно під супровід майстрів спорту України з художньої гімнастики Юлії Степаненко, Марі Мкртчян, Анни Столиці завзято та весело розім’яли свої м’язи.

Сміх, радість і доброзичливість панували цього дня в спортивних залах. У цікавій та по-справжньому спортивній боротьбі перемогу виборола команда Чернігівської ЗОШ № 29, срібні нагороди здобула команда Срібнянського району, а бронзові – команда Варвинського району. Всі учасники заходу були нагороджені сертифікатами учасників змагань, атрибутикою НОК України, солодощами від ПАТ Чернігівська кондитерська фабрика «Стріла», переможці та призери – медалями, кубками і грамотами обласного осередку НОК України, сертифікатами від МакДональдс та квитками на відвідування кінотеатру 7 – D CINEMA. Загалом в заході прийняло участь більше 250 дітей та дорослих, які висловлювали побажання наступного року знову зустрітися на заході «Олімпійське лелеченя».

Організатори та учасники висловлюють слова подяки обласному та міському центрам фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», благодійному фонду «Поліський оберіг», ГО «Громадський актив України», ресторану МакДональдс, кінотеатру 7–D CINEMA за допомогу у проведенні заходу.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини