Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:47:27

Веслування на човнах "Дракон" — найпопулярніший вид спорту серед чернігівських підлітків

28.03.2015   09:10

Познайомилися чернігівці з цим видовищним і маловідомим в Україні видом спорту завдяки Сергію Романчуку — директору комплексної дитячої юнацької спортивної школи № 1, майстру спорту міжнародного класу з веслування, двократному чемпіону світу та Європи.

До речі, перші два човни, весла до них та рятувальні жилети він купив за власний кошт. Тож саме за його ініціативи в Чернігові почався розвиток цього виду спорту, який на сьогодні є найпопулярнішим серед чернігівських підлітків. Уже п’ять років поспіль за сприяння Сергія Петровича відбувається чемпіонат міста серед загальноосвітніх шкіл з веслування на човнах «Дракон», участь у якому щорічно беруть понад 500 учнів, учителів та директорів закладів.

У 2013 році вихованці Сергія Романчука стали призерами чемпіонату України серед юніорів. Минулоріч наша збірна команда з драгонботу стала теж абсолютним чемпіоном у командному заліку на Все-українському чемпіонаті, що відбувався у Києві. І це при тому, що секція веслування на човнах «Дракон» відкрилася в школі лише чотири роки тому.

Не поступаються за популярністю й шахи. «Секція шахів працює вже майже 60 років, утім, популярності з роками не втрачає. Діти приходять до секції з шести років і, як правило, залишаються там до 17—18, поки навчаються в середній школі. Учні КДЮСШ № 1 регулярно беруть участь та перемагають у всеукраїнських, обласних та міських змаганнях із шахів. Минулоріч Назар Лаптєй увійшов до десятки найкращих шахістів України, а також став переможцем ХІІ Всеукраїнського турніру «Оболонь-2014» в Києві. Переможцями обласних змагань стали Глєб Буфін, Олександра Андросова, Милена Мхитарян, Назар Лаптєй, Валерія Дудорова.

Дуже потужною і чисельною є секція легкої атлетики. Тут працюють 17 навчальних груп, у яких займається понад 200 дітей. «Заняття проходять на базі загальноосвітніх шкіл, тож тренери мають змогу залучити якомога більше дітей», — розповідає Сергій Романчук. Мають юні легкоатлети і свої спортивні досягнення та перемоги на міських, обласних, все-українських етапах змагань. Так, минулого року Катерина Максименко, вихованка тренера-викладача Наталії Кривоус, на всеукраїнських змаганнях із легкої атлетики «Діти — олімпійська надія України» стала переможницею з бігу на 60 м та посіла друге місце з бігу на 200 м. Вихованка тренера-викладача Валентини Антонової Катерина Слісаренко стала переможницею особистого чемпіонату області та виконала І спортивний розряд. Команда легкоатлетів школи брала участь у чемпіонаті області 2014 року серед ДЮСШ, де виборола І місце. До речі, вихованкою Валентини Григорівни та випускницею КДЮСШ № 1 є також відома спортсменка, учасниця Лондонської олімпіади, призерка чемпіонату Європи з легкої атлетики Ольга Скрипак.

Менш популярними за останні роки стали в місті секції з велоспорту та веслування на байдарках і каное. «І тут справа не в тому, що дітям не цікаві ці види спорту. Навпаки, це дуже привабливо для дітей. Але вони пов’язані з довготривалим перебуванням на природі за межами міста, що викликає тривогу батьків, — пояснила заступник директора з навчально-тренувальної роботи Лариса Шевцова. — Утім, і зараз маємо прихильників та певні результати з цих видів спорту. Минулоріч вихованець школи Богдан Шейда став переможцем всеукраїнських змагань із велокросу в Сумах, а на чемпіонаті України Антон Шейда та Юрій Коростиленко посіли 7 місце в естафеті». У Ковелі на чемпіонаті України з веслування на байдарках та каное Олексій Музиченко та Дмитро Мочалов стали срібними призерами. Команда КДЮСШ № 1 у командному заліку посіла друге місце на Всеукраїнських зональних змаганнях «Стрімкі човни» в Києві та завоювала право участі у фінальних змаганнях на чемпіонаті України серед ДЮСШ. Анна Короткевич, Олексій Музиченко та Віталій Михневич стали переможцями всеукраїнських змагань у Шацьку.

Заняття у школі безкоштовні. Якогось тестування або ж перевірки фізичних даних при прийомі не проводиться. Головне — бажання дитини займатися спортом і відсутність протипоказань, тобто обов’язковою вимогою є лікарська довідка.


http://vid.cn.ua/content/view/11857/65/

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини