Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 08:02:30

Як у Чернігові готують майбутніх олімпійських чемпіонів

19.06.2013   08:10

На Чернігівщині триває реалізація нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Як це відбувається на практиці, на власні очі бачили журналісти обласних та міських ЗМІ, які побували у спеціалізованій дитячо-юнацькій школі олімпійського резерву з лижного спорту Чернігівської обласної ради фізкультурно-спортивного товариства “Україна”.

Директор закладу Віталій Паршуков розповів, що школа відкрилася ще в 1978 році і на сьогоднішній день в ній займається 233 вихованці, працює 21 викладач, 9 з яких – заслужені тренери України. Половина вихованців спортивної школи – із сільської місцевості.

Останнім часом в школі відбулося багато позитивних змін, зокрема, за рахунок коштів державного і обласного бюджетів, а також спонсорської допомоги встановлено автономне опалення, реконструйоване стрільбище для біатлону, яке відповідає міжнародним стандартам, відремонтована їдальня, зроблений ремонт у кімнатах гуртожитку і постійно підтримується у належному стані лижо-ролерна доріжка.

Також Віталій Паршуков розповів про діяльність першого в Україні Державного центру олімпійської підготовки з біатлону, який відкрився цього року в Чернігові. Особливість цієї спортивної бази – постійно діючі тренувальні збори, саме тому сюди приїздять провідні спортсмени не лише з України, а також із сусідніх держав – Росії та Білорусі.

Загалом же, для організації фізкультурно-оздоровчої і реабілітаційної роботи та розвитку спорту вищих досягнень в області працюють 2 школи вищої спортивної майстерності (ШВСМ), 2 центри фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”, центр інвалідного спорту “Інваспорт”, 2 бази олімпійської підготовки (з біатлону та важкої атлетики), державний центр олімпійської підготовки з біатлону, 102 спортивні клуби, 57 громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості, а також 54 спортивні школи (ДЮСШ).

З урахуванням ініціатив Президента України в області суттєва увага приділена відновленню наявних і будівництву нових відкритих спортивних ігрових та тренажерних майданчиків, першочергово – в закладах освіти усіх рівнів. Для цього планується виділення коштів з державного бюджету.

Так, завдяки співпраці з Мінмолодьспортом України “Олімпійському навчально-спортивному центру „Чернігів“” (колишній стадіон ім. Ю. О. Гагаріна) передбачено виділення з державного бюджету 6,6 млн грн на завершення капітального ремонту бігових доріжок і секторів із заміною синтетичного покриття та капітальний ремонт інфраструктурних об’єктів державного центру. У минулому році на стадіоні обладнано тренувальне футбольне поле розміром 60х80 метрів з найсучаснішою штучною травою.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.