Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 10:06:52

30 липня - цей день в Україні і світі

30.07.2022   10:45Агенцiя

ДЕНЬ 157 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 157 RUSSIAN AGRESSION 30 липня – Міжнародний день дружби, Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми, Новий рік за Гіджрою та Міжнародний день вишивки.

У США – Національний день чізкейка.

Православна церква вшановує пам'ять Маргарити Антиохійської та Лазаря Галісійського.

Міжнародний день дружби

Ініціатором заснування Дня виступила ЮНЕСКО, а ідеологічною основою стали Декларація та програма дій у сфері культури миру та Міжнародного десятиліття культури світу та ненасильства на користь усієї планети (охоплювало 2001–2010 роки). У документах було визнано, що в результаті різних форм насильства на всіх рівнях суспільства в усьому світі дітям завдають величезної шкоди та страждань. Асамблея також визнала роль освіти у пропаганді культури світу та ненасильства, які мають прищеплюватися дітям. Якщо діти навчаться жити у мирі та гармонії, це сприятиме зміцненню міжнародного миру та співробітництва.

Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

Використання примусової праці нині у низці світових регіонів набуло масового характеру, що підтверджується статистичними даними ООН. За оцінками Міжнародної організації праці, у світі жертвами примусової праці є 21 мільйон людей. Найчастіше жертвами работоргівлі стають найменш захищені категорії людей: жінки та діти.

Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми, який відзначається щорічно 30 липня, був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році, щоб «підвищувати обізнаність щодо стану жертв торгівлі людьми та заохочувати та захищати їхні права».

Також ООН було запущено кампанію «Блакитне серце» – глобальну ініціативу боротьби з торгівлею людьми. Її метою є мобілізація людей на підтримку дій щодо боротьби з торгівлею людьми, які здійснюють міжнародні організації, уряди, суспільство, приватний сектор та окремі особи. Із кожним роком блакитне серце стає все більш визнаним міжнародним символом боротьби з торгівлею людьми, що символізує смуток жертв і нагадує про людську безсердечність.

 

Новий рік за Хіджрою

Першого дня священного місяця Мухаррам настає Новий рік за Хіджрою. Мухаррам не включений до свят ісламу і, відповідно, у більшості мусульманських країн Новий рік не відзначають як свято у світському розумінні. Цього дня в мечетях читають проповідь, присвячену переїзду Пророка Мухаммеда з Мекки до Медини 622 року — відправної точки мусульманського місячного календаря.

Мухаррам є першим місяцем мусульманського календаря. Вважається, що як людина його проведе, так пройдуть і всі дванадцять місяців.

Іменини: Вероніка, Леонід, Маргарита, Марія.

 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини