Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:19:33

Що цікавого почитати в останній місяць зими

30.01.2022   12:11Агенцiя

Топ-5 книжок для читання у лютому: легко, зворушливо і пізнавально.

Гарантуємо безліч різних емоцій та інтелектуальну насолоду.

«Думай і дій як кіт», Стефан Ґарньє

«Спочатку Бог створив людину, проте побачивши наскільки вона слабка, дав їй кота», – так сказав Уоррен Екштейн, американський знавець з поведінки тварин.

І він правий на всі 100%. Близько 10 років Стефан Ґарньє, автор цієї книги, спостерігав за своїм улюбленим котом Зіггі.

Результатом дослідження стала добірка, до якої ввійшли 40 особливих рис характеру, притаманні усім кішкам. І саме ці риси можуть допомогти людям у різних складних ситуаціях.

Мудрі вусанчики дотримуються життєвої філософії – «Їж, грайся, спи, дбай тільки про свій комфорт, роби лиш те, що подобається, і не хвилюйся через дрібниці». І їх неможливо примусити робити те, чого вони не хочуть.

Тепер ми знаємо, що вийти зі стресу можна не тільки під мурчання домашнього улюбленця, але й перейнявши деякі його звички.

Дамо собі змогу радіти та насолоджуватись життям, а нашим лайф-коучем буде Зіггі. Приємна, безтурботна і дуже ефективна книга. А той, хто ще не має кота, обов’язково замислиться над його появою у своєму житті.

 

 

«Сміх у кінці тунелю», Іван Черненко

Крутезний нон-фікшн від автора – лікаря-анестезіолога. Мало хто про таке пише, і дуже рідко в одній людині зустрічається поєднання: прекрасний лікар і талановитий письменник. Реальний шлях від студента-медика до лікаря, без прикрас. Від буремних років навчання до роботи, колег, пацієнтів, бюрократів і загального безладу. Багато сумних, але повчальних історій пацієнтів, які могли б мати кращий кінець. Прочитати їх дуже корисно, аби зрозуміти, чому у нашій медицині саме так як є, а не так, як має бути. Не бійтесь читати, книга дуже людяна та безпафосна. Приправлена здоровим гумором і надією на світле майбутнє.

 

 

«Абрикосова книгарня», Ореста Осійчук

Чудова книга до пори цвітіння абрикосів, і не тільки. Зі своєю особливою атмосферою і душевною, смачною мовою. Початок ХХ століття. Через злидні мати віддає свого сина, дев’ятирічного Михайла, на виховання до родичів покійного чоловіка: дядьку Стефану, власнику книгарні, та його жінці Касі. Дивним чином історія хлопчика переплітається з історією життя нашого сучасника Михайла Фариняка.

Є тут і дитяча дружба, і зради, і скелети у шафі. Зв’язок між двома родинними історіями просочений абрикосовим цвітінням, мармулядами, маковими завиванцями та смачними пирогами. До душевного щему. Радимо.

 

 

«Мій дід танцював краще за всіх», Катерина Бабкіна

Роман з п’яти оповідань, і всі вони між собою пов’язані. Це історія п’яти родин, діти яких знайомляться у школі першого вересня, і так залишаються друзями на все життя. На тлі бентежних подій (від Голодомору до війни на сході) розгортаються сімейні драми.

Є все: і страшне минуле, і сімейне щастя, і любов, і втрати – страшні та безглузді. І добре те, що навіть ставши відкинутим, зламаним, прийнявши самотність, можна мати надію на щасливе майбутнє. Книга викликає різні емоції: від гніву до радості, але байдужим ніхто не залишиться. Рекомендуємо до прочитання.

 

 

«Не мій дім», Ярослава Литвин

Недалеке майбутнє. Сюзанна, колись успішна дизайнерка, тепер радіє випадковим заробіткам і як вогню боїться співбесід. А все через професійне вигорання. Депресія та тривога от-от зруйнують її життя, але тут з’являється Петро, чоловік мрії – гарний, уважний, розумний, та ще й з власною мрією про ідеальний будинок. Побравшись, молодята переїжджають до високотехнологічного будинку, де сподіваються на щасливе сімейне життя. Але Петру і дружина потрібна ідеальна.

Яку ж ціну треба заплатити Сюзанні, аби догодити коханому? Чи варто це втрати себе як особистості? А ще тут є мама Петра та андроїд Кейт. Атмосферно про відносини, спілкування і про те, що якщо роботи візьмуть на себе всі клопоти, люди все одно будуть відчувати ті самі проблеми у відносинах, що й багато років тому.

 

джерело

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини