Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:43:05

10 речей, які потрібно встигнути до Нового року

05.12.2021   14:15Агенцiя

Перший день останнього місяця року ідеально підходить, щоб згадати всі плани на 2021 та виокремити, що залишилось невтіленим.

Попереду цілий місяць, щоб досягнути цих цілей. І навіть якщо навпроти кожного пункту ви вже можете поставити «done!», нагадаємо про те, що ви могли випустити з уваги. Тож зібрали 10 речей, які потрібно встигнути зробити до Нового року. Розподіляйте їх протягом місяця і увійдете у 2022 з особливим відчуттям відсутності «хвостів».

Позбутися непотрібних речей

Ви можете навіть не здогадуватися, скільки місця у вашій оселі займають речі, якими ви не користуєтеся. Тож у вас є чудова нагода увійти в новий рік лише з необхідним. Якщо важко розлучитися зі старими речами у домі, то розпочніть хоча б з телефону. Видаліть непотрібні контакти, серед тисячі однакових селфі залиште тільки декілька найбільш вдалих кадрів, видаліть застосунки, якими не користуєтеся, та покиньте Telegram-канали, які не читаєте.

Далі можете перейти до свого гардеробу і позбутися речей, які не одягали понад рік-два. Поставте собі за мету викинути хоча б по 10 речей з кожної кімнати – так ви точно знайдете те, що вам не потрібно і звільните простір для нового.

Віддати борги

Не будемо говорити про прикмети, що розпочинати рік з боргами, значить провести його так само. Скажемо лише, що набагато краще увійти в новий рік фінансово незалежним. Тож постарайтеся погасити кредити, розрахуватися з мілкими позичками та закрити робочі борги. Адже починати рік із зірваних дедлайнів чи авралу – не просто погана прикмета, так ви підкреслите відсутність відповідальності та поставите під сумнів вашу профпридатність.

Спланувати витрати

Коли розрахувалися з боргами, спробуйте приблизно розпланувати витрати на наступний рік, щоб вийшло обійтися без позичок. Не знаєте з чого розпочати? Пропонуємо спланувати хоча б витрати на новорічне свято. Адже, окрім святкового столу або ресторану у новорічну ніч, вам потрібно витратити кошти на подарунки близьким. Тож прорахуйте всі забаганки, щоб, можливо, від чогось відмовитися, аби не витратити місячний бюджет в одну ніч.

Спланувати відпочинок

Новорічні вихідні – найкращий спосіб набратися сил та потім зануритися у роботу повним енергії. Щоб не провести ці вихідні на дивані з тарілкою олів’є в руках і таки отримати від них користь, починайте планувати відпочинок вже зараз. По-перше, так у вас буде можливість захопити гарячі для такого періоду тури. А по-друге, це гарантія кудись таки поїхати, бо часто обговорення відпочинку за день до нього зводиться до рішення залишитися вдома та доїдати новорічні салати.

Прикрасити будинок

Створити новорічний настрій допоможе прикрашання будинку. Особливо це must have для тих, хто працює вдома. Погодьтеся, набагато краще закривати річний звіт, коли навколо миготять гірлянди та горить ароматична свічка із запахом ялинки та кориці, а не лише палають дедлайни.

Купити подарунки

Якщо вам здається, що ви ще встигнете купити подарунки, то радимо трохи заворушитися. Адже в передноворічний період людей у магазинах стає все більше, а товару в наявності – все менше. До того ж у гарячий період ціна може змінитися і той, хто чекатиме до останнього моменту, заплатить більше.

Знайти нову роботу

Можливо, у вас в планах на 2021 була нова робота, але ви так і не знайшли часу, щоб її пошукати. Тож зараз є всі шанси вскочити в останній вагон. Не думайте, що під ялинку ніхто не шукає собі нових працівників. Вакансій на ринку праці зараз багато і ви можете обійти тих, хто відкладає початок пошуку на 2022 рік. Ще один плюс працевлаштування у грудні – прекрасна нагода познайомитися з колективом на новорічному корпоративі.

Позбутися образ

Кінець року – чудова можливість розставити всі крапки над «і» та пробачити своїм кривдникам. Не обов’язково пробачити та продовжити спілкуватися, як нічого не було. Для декого правильним рішенням буде відпустити образи та назавжди викреслити людину з життя.

Зустрітися з близькими

Весь рік ви були заклопотані і зустрічі з друзями можна перерахувати на пальцях однієї руки. Не відкладайте на наступний рік спілкування з близькими та призначте дату зустрічі вже на найближчі вихідні.

Скласти список цілей на наступний рік

Насамкінець можете починати писати цілі на наступний рік. Перенесіть туди те, що не виконали цьогоріч, але що для вас залишилось пріоритетним. Продумайте цей список: він має бути амбітним, але і реальним. А головна вимога – він повинен містити саме ваші бажання, а не прагнення інших, нав’язані вам.

Якщо все ж не встигли чогось зробити до півночі, не хвилюйтеся – у вас попереду цілий рік.

джерело

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини