Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:10:38

Плануємо подорожі - подорожуємо Україною

26.04.2020   13:54Агенцiя

Після того, як закінчиться карантин і стабілізується ситуація - саме час побачити нові місця Втім, нові - не означає далекі, адже в нашій країні теж існують місця незвичайної краси. Для того, щоб їх побачити, вам не потрібна віза і авіаквитки.

Досить вашого бажання і пари вихідних днів. Сьогодні ми хочемо запропонувати вам кілька ідей для подорожі Україною

Кам'янець-Подільський, Хмельницька область

Це середньовічне містечко називають квіткою на камені. Про його виникнення існує багато легенд, але жодна з них не має точного підтвердження. Відомо лише, що ще за часів Київської Русі тут існувала фортеця, яку в XIV столітті литовські князі перетворили на неприступний замок. Завдяки унікальній архітектурі та багатій історії Кам'янець-Подільський став кандидатом на включення до списку світової культурної спадщини ЮНЕСКО. Історичний центр міста майже повністю зберігся в такому вигляді, яким він був сто років тому, тут абсолютно немає сучасних будівель, а час ніби зупинився.

Плебановський віадук, Тернопільська область

Залізничний арочний міст біля села Плебанівка в Тернопільській області був побудований австрійськими інженерами в 1896 році, коли ця територія ще була частиною Австро-Угорщини. Схожі мости не рідкість в Західній Європі, а ось для нашої країни це справжня дивина. Незважаючи на свій солідний вік, віадук відмінно зберігся і ним до сих пір їздять потяги.

Колочава, Закарпатська область

Колочава - найдовше село України. Розташоване воно в западині між гірськими хребтами і пролягає на цілих 15 кілометрів. Заснували це поселення в XV столітті селяни-кріпаки, а відомим воно стало завдяки чеському письменнику Івану Ольбрахту, який написав роман про розбійника Шугая, що мешкав у цих краях. У наші дні це місце знають як село 10 музеїв, головний з яких носить назву "Старе село". Це величезний музей під відкритим небом, в якому можна познайомитися з історією краю, культурою та побутом місцевих жителів протягом трьох століть.

Актовський каньйон, Миколаївська область

П'ятдесятиметрові скелі та гранітні валуни дуже сильно нагадують обриси каньйонів Північної Америки. Вчені досі не можуть зрозуміти, як подібне диво природи могло виникнути посеред українських степів. Місцеві жителі іноді називають це місце "Долиною Диявола", можливо через те, що за часів давніх скіфів, річкою, що тече між каменів, відправляли в останню подорож тіла померлих царів. Особливо вражаючим це місце виглядає на світанку, коли сонце забарвлює скелі у яскраві кольори.

Шолоховський водоспад, Дніпропетровська область

Токівські каскадні водоспади в краю рівнин - не менша загадка природи, ніж Актовський каньйон. Найбільш мальовничий з них - Шолоховський, відомий також під назвою "Червоне каміння". Скелі, якими течуть його води, дійсно мають червонуватий відтінок завдяки особливостям місцевих гірських порід, що робить це місце особливо барвистим.

Замок Паланок, Мукачево, Закарпатська область

Величний замок, який височіє над містом, має багату історію. За тисячу років свого існування він багато разів переходив з рук в руки, був частиною різних держав, пережив сотні штурмів і облог, бував і королівською резиденцією, і політичною в'язницею. Навіть звичайна прогулянка замком занурить вас в атмосферу середньовіччя, а якщо ви скористаєтеся послугами гіда, то дізнаєтеся безліч невигаданих історій і неймовірних легенд.

Шарівка, Харківська область

На початку XVIII століття осавул охтирського полку на прізвище Шарій заснував неподалік від Харкова селище, яке назвав на свою честь Шарівка. Через сто років ці землі придбав поміщик Ольховський, який побудував тут палац і розбив парк. А в кінці XIX століття садибу купив багатий промисловець Леопольд Кеніг, який перебудував палац, зробивши його таким, яким ми бачимо його зараз. На жаль, садиба досить занедбана, але все одно варта того, щоб її побачити.

Водоспад Скакало, Закарпатська область

Водоспад зі смішною назвою Скакало знаходиться неподалік від закарпатського села Чинадієво. Кам'яна смужка перетинає гірський схил, утворюючи каскад падаючих вниз струмків. Виглядає це так, ніби вода дійсно скаче по камінню, за що водоспад і отримав свою назву.

Тунель кохання, Клевань, Рівненська область

Напевно, немає людини, яка б не бачила це місце на картинках в інтернеті. А ось чи багато хто не полінувалися приїхати, щоб побачити це диво природи наживо? Можливо, нарешті, настав час це зробити? Адже цей тунель - справжній феномен, створений самою природою. Його утворили зарості дерев і кущів, які сплелися між собою. Існує повір'я, що, якщо закохані загадають бажання і пройдуть крізь тунель, це бажання здійсниться.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини