Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:40:32

Смачні рецепти вихідного дня: запіканка з гарбуза та домашнього сиру

03.11.2019   18:14Агенцiя

Традиційну запіканку з сиру з родзинками або з яблуками люблять всі. Пропонуємо приготувати і полюбити запіканку з гарбуза із домашнім сиром. До речі, страва вийде не лише смачною, а і корисною, адже гарбуз багатий провітаміном А, який відмінно засвоюється в компанії жирів, що містяться в сирі та яйцях.

Інгредієнти: молоко - 500 мл, манна крупа - 130 г, гарбуз - 1 кг, вершкове масло - 60 г + ще трохи для змащування форми, домашній сир - 500 г, яйця - 4 шт., цукор - 100 г, мелений тмин - 1 щіпка, панірувальні сухарі - 1 ст. л., сіль за смаком

Готуємо так:

Крок 1

Приготування запіканки почнемо з варіння манної каші. Для цього влийте в каструлю молоко і доведіть до кипіння. Потім, помішуючи вінчиком, тонкою цівкою всипте манну крупу. Готуйте 5 хвилин.

Крок 2

Каструлю з отриманою манною кашею закрийте кришкою і залиште. Маса повинна загуснути. 

Духовку нагрійте до 180 ° C.

Крок 3

Готуємо гарбуз для запіканки. Вимийте і розріжте навпіл. Видаліть насіння. М'якоть очистіть і потім наріжте невеликими шматочками.

Крок 4

У великій пательні розпустіть вершкове масло. Покладіть гарбуз і смажте, помішуючи, протягом 7 хвилин. Зніміть з вогню, перекладіть в глибоку миску і дайте охолонути.

Крок 5

До скибочок гарбуза, які вже охолонули, додайте приготовлену раніше теплу манну кашу, сир, 3 яйця, цукор, сіль і мелений тмин. Ретельно перемішати масу лопаткою.

Крок 6

Підготуйте форму для запіканки. Для цього змастіть її невеликою кількістю вершкового масла і посипте панірувальними сухарями. Зайве струсіть.

Крок 7

Масу з гарбуза і сиру перекладіть в підготовлену форму. Розрівняйте. Яйце, що залишилося збийте вінчиком і потім за допомогою пензлика змастіть поверхню, щоб запіканка в процесі приготування мала апетитну скоринку.

Крок 8

Форму з гарбузово-сирною масою помістіть на деко або решітку. Запікайте протягом 30 хвилин. Дайте запіканці з гарбуза із сиром трохи охолонути і потім наріжте порційними шматками. На стіл можна подати зі сметаною або згущеним молоком.

Корисна порада

Запіканка з гарбуза із сиром придбає приємний цитрусовий аромат, якщо в сирно-манну масу ви додасте столову ложку тертої на дрібній тертці лимонної або апельсинової цедри.

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини