Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 21:40:56

На Сосниччині - фестиваль кіно та мистецтва "Капелюш"

20.07.2019   17:19Агенцiя

На Чернігівщині стартувала головна арт-подія літа-2019. Сьогодні в селищі Сосниця, на батьківщині відомого майстра кіномистецтва Олександра Довженка, проходить ІІ Молодіжний фестиваль "Капелюш".

З обіду на території його музею-садиби почали збиратися всі, хто цікавиться кіно- та фотомистецтвом. Урочисту частину заходу відкрив селищний голова Андрій Портний.

«Сьогодні вже вдруге маємо честь приймати на арт-резиденції Олександра Довженка фестиваль «Капелюш», який ми започаткували минулого року. Мені дуже приємно, що цьогоріч ми вже маємо значно більшу географію. Тому раді вітати на сосницькій землі гостей з далекого Кропивницького, Харкова, Києва, Чернігова. Також мені надзвичайно приємно, що разом з нами сьогодні тут пізнають творчість Довженка наші сусіди з Мени, Корюківки, Городні, Коропа, Семенівки. Відзначу, що цього разу до свята долучилися набагато більше людей із самої Сосниці. Усім вам бажаю отримати масу задоволення, гарних вражень і нових знайомств. Тож час поринути в атмосферу кіно», - зазначив Андрій Портний.

Загалом ІІ Молодіжний фестиваль підготував для гостей насичену програму. Це й історичні реконструкції, лекторії, розваги та майстер-класи. Також усі бажаючі можуть взяти безпосередню участь в процесі зйомок відео: як сценаристи, режисери, актори, оператори та монтажери.

Окрім того, для любителів кіномистецтва ближче до вечора на фестивалі "Капелюш" будуть проходити кіноквести, папарацці-батл, фотоконкурс "FREEZE" та кіноконкурс "Кінокрок". Програма розрахована

Як відомо, проект «Арт-резиденція Олександра Довженка» Сосницької ОТГ переміг у конкурсі "Малі міста – великі враження". Це дало можливість громаді отримати кошти з державного бюджету, а саме 250 тисяч гривень, на його реалізацію.

«У рамках проекту «Малі міста – великі враження» ми не просто проводимо фестиваль. У нас є серйозні плани перетворити цей майданчик на арт-резиденцію Довженка, де б ми створили повноцінний якісний сайт музею, відео-тур та чимало інших модернізацій площ, які нападуть змогу якісніше познайомитися з митцем», - прокоментував один із організаторів фестивалю Андрій Ткач.

Перемогу здобули 74 проекти. На їх впровадження Уряд виділив 50 млн грн. Серед переможців – чотири проекти від громад Чернігівщини. Фестиваль «Капелюш» реалізується першим, інформує Офіс реформ у Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини