Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 20:39:49

Цікаві факти про деякі танці

29.04.2019   14:27Агенцiя

Звідки походять сіртакі та полька, який танець приносить дохід до державної скарбниці, чи дійсно стриптиз став причиною студентських страйків у Франції? Про ці та інші факти читайте у підбірці далі.

Зачувши звуки сіртакі, багато хто згадує оливкові гаї, Богів з Олімпу і інших символи, які пов'язані із  Грецією. Але всупереч поширеній думці, сіртакі — це не народний танець жителів Греції і з'явився він у 1964 році. Сіртакі — це творіння композитора і хореографа кінофільму «Грек Зорба». До слова сказати, за задумом творців, в танці мали бути елементи із стрибками. Але оскільки актор, який повинен був виконувати танець, незадовго до зйомок зламав ногу, стрибки замінили на більш плавні рухи — саме ті, які відомі зараз у всьому світі.

Ті, хто вважає, що полька — це національний танець поляків, сильно помиляється. Назва танцю не має жодного відношення ні до країни Польщі, ні до польського народу. Придумали танець чехи, які обожнюють запальні танці. А оскільки в ньому використовуються укорочені, ніби півкроки, його і назвали полька (polika в перекладі з чеської означає «половинка»).

Існують танці, створені спеціально для того щоб веселити як глядачів, так і танцюристів. Найпоширеніший з них, танець-конкурс з повітряними кулями — невід'ємний елемент будь-якого весілля або корпоративної вечірки. Виконувати його непросто, хоча для цього і не потрібні спеціальні навички. Танцюристи затискають повітряні кульки лобами, животами або спинами (це залежить від розкутості конкурсантів і кількості випитого спиртного) і починають танцювати. Виграє в конкурсі та пара, яка протанцює найдовше, не порушивши дистанцію і не впустивши кульку.

Єгипетські танцівниці, які виконують танець живота, є одним із головних наповнювачів державного бюджету. Щороку мешканки Єгипту, які заробляють на життя участю у східних танцювальних шоу, віддають до державної скарбниці майже триста мільйонів доларів. Більше них приносить бюджету тільки Суецький канал, туристичні фірми та експортери нафти і бавовни.

Париж — батьківщина не тільки моди, а й стриптизу. Хвилюючий танець зародився у березні 1894 року в одному із кафе французької столиці. Історія його виникнення зовсім не така збудлива, як сам танець. Під час гуляння студентів-художників, дві нетверезі натурниці влізли на стіл і стали роздягатися, рухаючись в такт музиці. Відвідувачі кафе прийшли в такий бурхливий захват, що власник закладу був змушений викликати поліцію. Арешт перших виконавиць стриптизу послужив поштовхом до студентських заворушень, під час яких були людські жертви.

А ось ще один цікавий факт, пов'язаний з «пристойним» і «непристойним» в світі танцю. Невідомо, як відреагував би лорд Байрон на стриптиз, але є відомості про те, що, поглянувши на пару. що танцювала вальс, поет заявив, що партнери порушують всі норми пристойності і знаходяться дуже близько один від одного.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини