Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:45:45

Що будемо робити з яйцями? 5 швидких паштетів з яєць із різними смаками

29.04.2019   13:58Агенцiя

Крашанки - це популярний великодній подарунок. Але варені яйця не надто довго зберігаються і тому варто подумати над їх переробкою. Пропонуємо приготувати паштети, одним з інгредієнтів яких стануть варені яйця. Ці страви швидко готуються і добре смакують.

яичный паштет

1. Яйця + гриби

Гриби підійдуть будь-які: і смажені, і мариновані. Якщо використовуєте смажені - просто зробіть масу трішки більш гострою і перебийте їх в блендері або м'ясорубці разом із смаженою цибулею. На 5 яєць, зварених вкруту, вам знадобитися приблизно 150 г грибів, 3 ст.л. лимонного соку, 1 ст.л. гірчиці, 3 ст.л. сметани. Гриби цілком допустимо замінити на мариновані огірки - але цікавіше з грибами. Подавайте з грінками з чорного хліба.

2. Яйця + тунець і огірок


Ідеальне доповнення до ранкових грінок і тостів. Все, що потрібно зробити: натиснути кнопку блендера. На 5 яєць піде 1 банка (250 г) консервованого в маслі тунця, 100 г маринованих огірочків, 3 ст.л. майонезу або сметани, 1 ст. л. гірчиці. Якщо будете робити з цим паштетом сендвічі, обов'язково додайте свіжий огірок, селеру або листя салату.

3. Яйця + сир і часник

Натираємо сир і яйця в одну миску, додаємо часник, зелень і заправляємо майонезом. Пропорції - так, як вам подобається.

4. Яйця + кукурудза і копчена ковбаса

На 5 яєць вам знадобитися 300 г ковбаси (найкраще - сирокопченої, з дрібним жирком), пучок зеленої цибулі, кріп, зовсім трохи майонезу, тільки, щоб не було болісно сухо, і півбанки солодкої кукурудзи. Ковбасу потрібно якомога дрібніше нарізати, щоб вона стала з яйцями єдиним цілим, а кукурудзу залишити як є - щоб було, що пожувати. Таким міксом смачно начиняти рулетики з баклажанів або кабачків, помідори або печену картоплю.

5. Яйця + горіхи і смажена цибуля


Ніжний, вершковий паштет з горіховим смаком сподобається всій родині. Особливо його варто взяти на замітку вегетаріанцям - відчуття таке, що це м'ясна закуска, хоча м'яса в ньому - ні грама. На 5 яєць потрібно 250 г смаженої цибулі, 50 г волоських горіхів, пару зубчиків часнику, шматочок вершкового масла, сіль і перець. Все швиденько в блендер - і на гарячу грінку.

Смачного!


Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини