Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:13:59

Ефективна дієта для шкіри

24.03.2019   11:35Агенцiя

Їжа для краси і здоров'я шкіри може бути такою ж ефективною, як хороший крем і салонна процедура. Тільки треба знати, що класти на тарілку. Ми склали рейтинг продуктів, які дуже любить наша шкіра.

1. Горіхи

Вони багаті полі-і мононенасиченими жирними кислотами, які є ключовим фактором свіжості і зволоженості шкіри. Вони містять у собі антиоксиданти, які допомагають загальмувати окислювальні процеси і відстрочити вікові зміни. Вони сповнені вітамінами А, E, B6 і B12, калієм і кальцієм, необхідними для нормального протікання обмінних процесів в шкірі. Вибирайте будь-який горіх за смаком: мигдальний або волоський, кешью або фісташки, кедрові або арахіс на додаток до зеленого листового салату, овочів або в складі соусу песто.

2. Пшеничні висівки

Цей ефективний дієтичний продукт не тільки допомагає тримати на висоті роботу травної системи, позбавлятися від токсинів і обманювати почуття голоду, але також і лікувати акне завдяки високому вмісту цинку. Цей мікроелемент робить шкіру гладкою та еластичною, тому що допомагає синтезувати колаген. Крім того, без нього повільно йде загоєння ран на різноманітних слизових оболонках.

3. Буряк

Це взагалі дуже дієтичний овоч - в ньому лише 42 калорії і купа клітковини. Але особливо цінний буряк калієм, який рятує шкіру від надмірної втрати вологи. Ми звикли їсти буряк вареним, але добре самкує і сирий у салатах, де не втрачає ні грама своїх корисних речовин.

4. Морська капуста

Водорості заслужили право не тільки входити до складу косметичних продуктів для обличчя і тіла, а й бути присутніми на нашій тарілці. У них є альгінова кислота, яка незамінна в програмі Детокс: вона виводить з організму шкідливі речовини і балансує роботу травної системи. Смак морської капусти не так легко полюбити, проте зробити це варто; тим більше є альтернатива у вигляді сушених водоростей, які активно вживаються в японській кухні.

5. Яйця

Яйця постачають нас вітамінами В, А і селеном - це мікроелемент, який необхідний для збалансованого стану шкіри. Він допомагає впоратися з акне, пігментними плямами, захищає від вільних радикалів і робить шкіру свіжою та еластичнішою. А крім того, білок просто необхідний для здоров'я волосся. Для гарного волосся неохдний раціон, в якому б були присутні яєчні страви 3-4 рази в тиждень.

6. Цитрусові

Якщо виробники косметичних продуктів змушені шукати «упаковку» для вітаміну С, яка дозволяла б без втрат доставляти його до шкіри разом з кремом, то особисто нам не потрібно довго роздумувати, щоб вирішити цю задачу. У самому корисному і зручному для нас вигляді вітамін С у великій кількості міститься в цитрусових. Вітамін С перешкоджає передчасному старінню і сприяє синтезу еластину - який поряд з колагеном забезпечує 90% успіху в справі молодості шкіри, підтримки її тонусу і свіжості.

7. Печінка

Яловича або куряча: і в тій, і в іншій рекордно багато вітаміну В2. Печінка тріски, так само як і фуа-гра, не містять стільки цього вітаміну. А важливий В2 для шкіри тому, що без нього вона стає вразливою, схильною до почервоніння і подразнень, сухості і дерматитів.

8. Авокадо

Олеїнова кислота, якій в авокадо дуже багато, сприяє регенерації шкіри і незамінна в віці, коли обличчя починає "в'янути". Ще в авокадо є вітаміни групи В і клітковина. Але найприємніше в авокадо - це те, що воно уповільнює діяльність ферменту, через якого колагенові волокна в ході старіння шкіри починають деформуватися і викликати зморшки. Загалом, достатньо аргументів, щоб їсти авокадо регулярно.

9. Лосось

Або сьомга, горбуша, кета, форель. Риба сімейства лососевих - неперевершений джерело омега-3 жирних кислот, які уповільнюють руйнування колагену. А саме колаген робить шкіру пружною. Крім того, від омега-3 залежить еластичність стінок клітин шкіри. Одна 100-грамова порція риби в день повністю покриває нашу потребу в цьому елементі. Як бонус - здоров'я серцево-судинної системи.

10. М'ясо

Коли до знаменитого бразильського пластичного хірурга Іво Пітангі приходять пацієнти на перший прийом, він їх іноді відправляє додому - з пропозицією підкоригувати раціон. А саме, включити в нього більше білка. Білки, головне джерело яких - м'ясо, життєво необхідні для всього організму. І в тому числі для шкіри, щоб їй було з чого синтезувати нові клітини. Ці амінокислоти також є в яйцях, горіхах, бобових, але такого різноманітного набору, як в м'ясі, немає ніде.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини