Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:41:26

Смачні рецепти вихідного дня: імбирне печиво

16.12.2018   12:03Агенцiя

Пряний аромат і медовий смак імбирного печива викликає стійку асоціацію з новорічними святами.

Імбирне ароматне печиво створить у оселі відчуття Нового року та Різдва. Особливо в захваті від пряників діти: малюки обожнють розмальовувати і декорувати їх на свій розсуд.

Пекти печиво і пряники - давня європейська традиція. Перші згадки можна зустріти в німецьких кулінарних книгах, а до початку 16 століття це печиво пекли повсюдно від Англії до Угорщини. У Швеції в тісто неодмінно додавали чорний перець, у Нідерландах - вершкове масло, в Норвегії - кардамон, а у Великобританії не шкодують цукру.

Інгредієнти для імбирного печива:

    250-300 г борошна, 100 г вершкового масла кімнатної температури, 100 г цукру (можна коричневого), 1 яйце, 2 ст ложки меду, 0,5 ч ложки соди, 2 ч ложки імбиру, 1 ч ложка кориці, гвоздика, кардамон, запашний перець, аніс, мускатний горіх, какао, цедра (за бажанням)

З'єднуємо тепле масло з цукром, перемішуємо міксером до однорідної маси.

Додаємо яйце і продовжуємо збивати.

Потім вливаємо теплий мед і спеції, всипаємо борошно, ретельно вимішуємо тісто.

Ставимо тісто в холодильник, щоб воно стало твердішим і пластичнішим.

Розкачаємо тісто до товщини 0,5 сантиметрів і вирізаємо формочками печиво.

Перекладаємо печиво на деко. Випікаємо до золотистого кольору, не більше 7 хвилин.

Ігредієнти для цукрової глазурі (айсингу):

    1 яєчний білок
    300 г цукрової пудри
    5-7 крапель лимонного соку

Перемішуємо всі інгредієнти вручну або міксером на малій швидкості приблизно 10 хвилин.

Невелику кількість базової глазурі можна використовувати в якості контуру.

Рідкий айсинг підійде для заливки. Тільки для цього потрібно розвести його водою до консистенції рідкої сметани.

Зафарбувати цукрову глазур у різні кольори можна харчовими барвниками.

Щоб дітям було зручніше наносити дрібні візерунки на печиво, використовуй звичайний шприц без голки. Ним дуже зручно видавлювати окремі акуратні крапельки і проводити тонкі лінії.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.