Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:59:06

Цілющі напої від застуди

18.11.2018   13:50Агенцiя

Чим зігрітися у холодну пору року і які гарячі чаї та напої допоможуть зігрітися та зміцнити імунітет, читайте далі.

Щоб придушити хворобу на старті потрібно вчасно "вдарити" по хворобі цілющими напоями, користь яких перевірена ще нашими бабусями. 

Проте слід додати, що цілющі напої не варто вживати дуже гарячими, якщо ви застудилися, то напої мають бути теплими і не обпікати слизову рота. Крім того, якщо ви захворіли, то віддайте перевагу теплому молоку, трав'яним чаям та теплій воді.

1. Теплий чай з медом і лимоном.
При перших ознаках застуди, необхідно приготувати неміцний чорний або зелений чай, в який варто додати 1 чайну ложку меду і пару шматочків лимона.

 

Дуже важливо НЕ додавати мед і лимон в окріп, щоб зберегти їх корисні речовини.

2. Малиновий чай з квітками липи.

З сухих квіток липи необхідно заварити чай, додати в нього сухі ягоди і листя малини. Напій потрібно залишити настоюватися протягом 30-ти хвилин.

 

Якщо ягід малини немає, підійде і малинове варення.


3. Чай із шипшини.
Не для кого не секрет, що шипшина - ідеальне джерело вітаміну С.

 

Подрібнені сухі плоди шипшини (3 столові ложки), потрібно залити 0,5 л окропу і залишити в термосі на ніч. Вранці процідити і пити 1/2 склянки 4 рази на день за 30 хвилин до їжі.


4. Морс журавлиний або брусничний.
Журавлина і брусниця - це просто унікальні за своїми бактерицидним властивостям засоби.

 

Для приготування морсу потрібно розтерти ягоди журавлини або брусниці з цукром (3:1). 2 ст.л. суміші залити 0,5 літрами теплої води.


5. Гаряче молоко з мінеральною водою.
Якщо почався кашель, то необхідно приготувати гаряче молоко з лужною водою (наприклад, Боржомі).

 

Даний напій буде сприяти відходженню мокротиння.

6. Молоко з часником.

 

Цей екстрений засіб допоможе стати на ноги за одну ніч. У тепле молоко потрібно додати 10 крапель соку часнику, і випити на ніч.


7. Компот із сухофруктів.

Перевірений і всім відомий з дитинства засіб. Відвар з сухофруктів має загальнозміцнюючу і пом'якшувальну дію при застуді. 

 

100 г сухофруктів потрібно перебрати, великі фрукти нарізати. Всі сухофрукти ретельно промити в теплій воді. Спочатку варити яблука і груші до м'якості протягом 30 хв, додавши цукор (3 ст.л. на 1 л води), потім урюк і чорнослив, і під кінець за 5 хв до закінчення варіння додати родзинки і курагу. 


У готовий компот можна додати сік лимона або апельсина, мед.


8. Імбирний чай з лимоном.

 Цей напій допоможе в холодні осінні дні, зміцнить імунітет і підвищить працездатність. 1 склянку гарячої води змішати з 1 ст.л. меду, 1 ст.л. соку лимона, 0,5 ч.л. подрібненого імбирного кореня і дрібкою кориці.

 

Можна додати в чай ​​трохи сухого подрібненого листя м'яти.

9. Глінтвейн.

Відмінний засіб від застуди та просто смачний, корисний, зігріваючий напій.


Необхідно змішати прянощі, додати 100 мл води, довести до кипіння, зняти з вогню, настояти 10 хв. Процідити. Нарізати апельсин кружечками. Змішати вино, відвар, цукор і часточки апельсина. Все довести до кипіння, але не кип'ятити. 

 

У глінтвейн можна додавати також мед, яблука, родзинки. Подавати гарячим. Пити краще на ніч, щоб відразу лягти в ліжко, а в ноги покласти теплу грілку.


10. Ромашковий чай.
Ромашка - м'який протизапальний засіб. У поєднанні з липою та медом є гарним протизастудним засобом. 

 

Приготування чаю: взяти по 1 ч.л. квіток ромашки і квіток липи, заварити 1 склянкою окропу, настояти 20 хв, процідити. Пити по 1/3 склянки 3 рази на день до їжі. Можна додати мед.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини