Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:03:04

17 липня - Всесвітній день мотоцикліста

17.07.2018   07:33Агенцiя

Традиція відзначати Всесвітній день мотоцикліста з'явилася 1992 року, коли відразу в декількох країнах ентузіасти, залишивши автомобілі в гаражах, відправилися на роботу на мотоциклах і скутерах.

Спочатку день так і називався — Ride to Work Day, що можна перекласти з англійської мови як «На роботу на мотоциклі», і лише пізніше поступово перетворився у Всесвітній день мотоцикліста.

У середині 90-х в акції брало участь, за результатами добровільної перепису, вже понад 5 тисяч осіб. У 1997 році відкрився офіційний сайт Всесвітнього дня мотоцикліста ridetowork.org, який служить основним майданчиком, на якій любителі мототранспорту спілкуються, обмінюються думками і досвідом експлуатації «сталевих коней» і, звичайно, готуються до щорічної акції.

До 2000 року акції влаштовувалися абсолютно неформально: для цього було достатньо позначити дату на спеціальному сайті і домовитися там же з однодумцями. Пізніше з'явилася некомерційна організація Ride To Work Inc., Яка надає юридичну та технічну підтримку мотоциклістам в США і Європі. Представництва цієї організації є і в Росії; також вона працює в Канаді, Мексиці, Еквадорі, Пуерто-Ріко, Ізраїлі, на Філіппінах.

В якості основної мети акції її організатори називають необхідність заявити про права мотоциклістів, не ущемляючи прав інших учасників дорожнього руху. Це у байкерів цілком успішно виходить. В їх користь говорить, наприклад, те, що мотоцикли зменшують ризик виникнення пробок на дорогах, не вимагають багато місця для парковки і споживають мало палива, а це позитивно позначається на стані навколишнього середовища.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини