Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:25:10

Чернігів готується до відкриття пляжного сезону

11.05.2018   09:18

Про стан водопілля на Десні та підготовку до відкриття пляжного сезону в місті Чернігові говорили 10 травня на щотижневій розширеній нараді Чернігівського міського голови з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради.

За словами начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Григорія Годуна, рівень води в річці піднімається повільно – на 1 см щодоби. На сьогодні він складає 573 см над «0» поста. Рівень води в річці в межах міста піднімався через збільшення рівня води в р. Сейм, яка впадає в р. Десна в районі с. Макошино (Менський р-н). Він також додав, що найближчими днями очікується, що вода буде йти на спад, оскільки у верхів’ї Десни її рівень вже падає від 2 до 7 см щодоби.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що, якщо в найближчі дні вода піде на спад, то орієнтовно через тиждень в місті вже може розпочатися пляжний сезон. За його словами, воду зі спортивного та дитячого майданчиків за допомогою технічних засобів міського відділу УДСНС України у Чернігівській області потрібно відкачати, а всю інфраструктуру привести до ладу.

«Щоб пришвидшити процес відкриття пляжного сезону, необхідно найближчим часом визначити рівень пошкодження пляжу, яке нанесла вода, і вже зараз терміново проводити всі необхідні процедури та організаційні заходи, зокрема, щодо завезення піску, якого необхідно близько 600-800 т», - зазначив міський голова.

Григорій Годун звернув увагу на те, що необхідно обстежити та підготувати також й інші місця, де можуть відпочивати люди.

Рішенням міської комісії з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, засідання якої відбулося 3 травня і на якому розглядалося питання відкриття міського пляжу та організації купального сезону 2018 року, поки що визначені три місця для відпочинку мешканців міста. А саме: міський пляж «Золотий берег», берег гідрокар’єру в районі «Лісковиця» (вул. Варзара) та р. Стрижень в районі Ялівщини (вул. Героїв Чорнобиля). Більшість мешканців міста вибирають для відпочинку біля води саме ці місця.

На цих водних об’єктах з дня відкриття купального сезону будуть виставлені рятувальні пости в кількості двох осіб. Працюватимуть вони в режимі роботи пляжів.

Дозвіл на купання в інших місцях, зокрема, на р. Десна за готелем «Парк - готель «Чернігів» та на лівому березі за пішохідним мостом біля бази відпочинку «Динамо», затверджуватиметься комісією після перевірки фахівцями дна річки, коли вона повернеться в природне русло. Про це буде повідомлено додатково.

В ході обговорення цього питання на нараді міський голова зазначив, що необхідно обладнати ділянку для купання осіб з обмеженими можливостями, забезпечити на ній необхідну інфраструктуру, а також організувати підвезення на пляж спеціальним транспортом для осіб з інвалідністю.

 
Довідково:

Питання організації та всебічного забезпечення відпочинку людей на водних об’єктах міста Чернігова, збереження їх здоров’я та життя регламентуються Наказом МВС від 10.04.2017 №301 «Про затвердження Правил охорони життя людей на водних об’єктах України» та Програмою з охорони життя людей на водних об’єктах у місті Чернігові на 2016-2020 роки затвердженою рішенням сесії міської ради від 28.04.2016 №7/VII-3.
Відповідно до Наказу місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування з метою забезпечення охорони життя людей на водних об'єктах щороку повинні затверджувати місцевими комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перелік визначених місць масового відпочинку людей на водних об’єктах.



Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.