Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:51:58

5 звичок, з якими необхідно розлучитися, щоб стати щасливішими

25.03.2018   17:50Агенцiя

"Мистецтво жити - це мистецтво відпускати на волю все непотрібне" (С) Коко Шанель

Цього тижня весь світ святкував міжнародний день щастя! І ми вважаємо, що інколи варто замислитися, що в своєму житті вам хочеться змінити в першу чергу. Щоб впустити в життя щось нове, потрібно позбутися старого. Якщо ми хочемо наповнити своє життя щастям і радістю, треба знайти в собі сили розлучитися з тим, що заважає цьому щастю постукати в наші двері. Можливо, у вашому житті є якісь звички зі списку нижче? Тоді ми радимо вам швидше позбутися їх, щоб звільнити місце для позитиву та гармонії.

1. Звичка "жити" у соціальних мережах

Безумовно, користуватися соціальними мережами дуже цікаво і захоплююче, аленайчастіше вони так затягую, що на реальне життя часу вже не залишається. Крім того, спостерігаючи за фрагментами життя інших людей, ви мимоволі починаєте порівнювати своє життя з чужим, і це порівняння не завжди виявляється на вашу користь. Звідси депресії, апатія, зневіра. Озирніться навколо, пригадайте своїх знайомих, і ви усвідомите, що ваша подруга, яка взагалі не користується соціальними мережами, набагато щасливіша ніж та, яка ретельно фіксує, скільки лайків поставив її колишній хлопець фотографіям інших дівчат.

2. Звичка дивитися і читати новини на ніч

"Не читайте до обіду радянських газет", - радив професор Преображенський докторові Борменталю. З тих пір пройшло сто років, а рекомендація не втратила своєї актуальності. Ми не можемо повністю обмежити себе від інформаційного простору, але хороша рекомендація - не читайте новини на ніч. Ви не зможете ні на що вплинути або змінити, крім якості свого нічного сну. А за довгий міцний сон ваш організм буде вам дуже вдячний:)

3. Звичка критикувати інших людей

Деякі люди самостверджуються за рахунок власного розвитку, інші - принижуючи гідність оточуючих людей. Цей шлях і справді набагато легший. Навіщо щось робити самому, прикладати якісь зусилля, долати труднощі? Можна просто розкритикувати іншу людину, а ще краще - всіх навколо, і вже на тлі цих нездар і невдах відчути себе вінцем творіння. Тільки от від того, що ви назвете іншу людну дурною, ваше життя кращим не стане. А людина відчує на собі негатив, який, так чи інакше, повернеться до вас. Тому, критика - це далеко не найкращий шлях до щасливого життя.

4. Звичка скаржитися

"Ніколи не кажіть людям про свої проблеми: більшість ними не цікавляться, решта раді, що вони у вас є". На жаль, практика показує, що скаржачись іншим людям, ми рідко чуємо від них те, що нас дійсно заспокоїть, підбадьорить і надихне. Найчастіше ми отримуємо у відповідь нерозуміння, байдужість, викид негативу із серії "та що там твої проблеми, ось у мене!". Загалом, після скарг ми відчуваємо себе ще більш спустошеними і пригніченими. Чим швидше ви змиритися з тим, що людей не цікавлять чужі проблеми, і навіть такі цікаві, як ваші, тим буде краще для вашої нервової системи.

5. Звичка впадати у зневіру

Існує притча про те, що диявол цінує зневіру більше за всі інші людські пороки. Людина може опиратися будь-яким негативним емоціям - заздрості, ревнощам, страху, ненависті, але варто їй піддатися зневірі, вона впустить у свою душу і все інше. Важливо пам'ятати, що навіть коли вам здається, що ситуація безнадійна, вихід існує, головне - не сумувати і не опускати рук

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.