Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 4 червня, 06:02:07

Смачні та прості рецепти з авокадо. Що можна приготувати з авокадо

09.07.2017   13:06Агенцiя

Авокадо вже давно стало цілком звичним плодом, що продаються в супермаркетах і на ринках.

Але якщо ви ще не дізналися його незвичайний смак та ігноруєте зелену «алігаторову грушу», проонуємо кілька рецептів смачних страв з авокадо.

Гарячі страви з авокадо

М’ясо з авокадо

Для цієї страви краще використовувати свинину, м’ясо якої дуже ніжне і м’яке. Його смак як не можна краще підкреслить соус з авокадо. Готується так…

    700 г свинячої вирізки наріжте на скибочки товщиною 1,5 див.
    Відбийте м’ясо до товщини 1 см і натерти будь-якими спеціями з сіллю.
    Свинину обсмажте на олії до рум’яної скоринки.
    Кожну відбивну загорніть у фольгу і доведіть до готовності в духовці, розігрітій до 200 градусів.
    В блендері приготуйте соус з м’якоті одного авокадо, 1 ч. л. гірчиці, сік половини лимона і солі за смаком.

Курка з авокадо і печерицями

Ця страва може стати головним на святковому столі. Готуйте курку так…

    600 г курячого філе і 2 цибулини наріжте кубиками – залийте їх сухим білим вином (200 мл) і відправте в гарячу духовку на 10 хвилин.
    На сковороді розтопіть 1 ст. л. вершкового масла і підсмажте на ньому 2 ст. л. борошна.
    блендером Змішайте 50 мл бренді, 400 мл вершків, 2 сирих яєчних жовтки, сіль і перець за смаком.
    Отриману масу влийте до підсмаженим борошном і, постійно помішуючи, прокип’ятити 2-3 хвилини.
    Шматочки курки з цибулею залийте гарячим соусом, відправте в духовку ще на 5 хвилин.
    Дістаньте страву з духовки і між шматочками курки вкладіть шматочки м’якоті одного авокадо.
    Зверху на блюдо покладіть тонкі пластинки печериць (150 г) і знову поставте форму в духовку.
    Готуйте святкове блюдо з курки з запеченими авокадо до того моменту, як гриби стануть рум’яними.

Суп з авокадо

Крім традиційних запечених страв, з авокадо готують смачний суп…

    На сковороді розігрійте 2 ст. л. олії (1 – оливкової, 1 – вершкового).
    Обсмажте на ньому два зубчики часнику до золотистого кольору, а потім часник видалити.
    ароматне масло покладіть дрібно нарізану білу частину цибулі-порею (1 шт.) і смажте 1-2 хвилини.
    До цибулі додайте 10 шт. очищених креветок і всі разом потушкуйте 3-4 хвилини.
    Креветок вийміть з масла і відкладіть на тарілку.
    До тушкованого цибулі додайте болгарський перець, нарізаний кубиками (1 шт.), влийте 100 мл овочевого бульйону 300 мл вершків – тушкуйте 5 хвилин, а потім посоліть і поперчіть.
    Гарячу суміш перебити блендером і вилийте в каструлю – поставте її на маленький вогонь.
    Авокадо (1 шт.) очистіть від шкірки і помістіть в чашу блендера. Сюди ж влийте лимонний сік (1 ст. л.) і покришіть трохи свіжої петрушки – перебити до однорідної маси.
    З’єднайте гарячу частину супу і пюре з авокадо і ще раз збийте.
    В кожну тарілку з супом покладіть тушковані креветки і шматочки свіжого перцю.

Салати з авокадо

Нижче ви прочитаєте кілька оригінальних рецептів салатів з авокадо. Якщо ви любите незвичайні страви, то спробуйте також салати з апельсинами.

Авокадо з лососем

У цій страві, яку подають у багатьох дорогих ресторанах, чудово поєднуються риба, авокадо і капуста. Ще вам знадобляться свіжі огірки, зелень і різні приправи…

    Нашаткуйте половину маленького качана пекінської капусти.
    2 середніх огірки очистіть від шкірки і наріжте соломкою.
    З авокадо зніміть шкірку, а м’якоть наріжте часточками. Щоб вона не потемніла, збризніть соком лимона.
    200 р філе лосося полити соєвим соусом (1 ч. л.), посипте сухий приправою «карі», білим перцем, порошком імбиру (всього по 1 ч. л.).
    Смажте рибу на грилі по 5 хвилин з кожного боку.
    Приготуйте соус з 3 ст. л майонезу і жмені дрібно нарізаних петрушки та зеленої цибулі.

А тепер на великому блюді «зберіть» салат. У центрі укладіть капусту і полийте її майонезним соусом. Навколо капусти покладіть рибу, скибочки авокадо і нарізані огірки. Прикрасьте блюдо четвертинкою лайма чи лимона.

Салат з авокадо з яйцем

Легкий і смачний салат ви приготуєте всього за 5 хвилин. Для страви потрібно м’якоть одного авокадо – вийміть її чайною ложечкою, щоб вийшли кульки. Також зваріть 3 шт. перепелиних яйця і розріжте їх навпіл. Невеликий пучок зеленої цибулі наріжте довгими косими пір’ям. Всі інгредієнти покладіть на тарілку, трохи посоліть і полийте соком лимона. Салат можна подати в чашках, які залишилися після видалення з них м’якоті – вийдуть авокадо фаршировані. Перед подачею прикрасьте їх цедрою лимона.

Салат з кальмарами, авокадо і горіхами

Цей оригінальний салат порадує вас незабутнім смаком. Для його приготування потрібні:

    кальмар варений – 1 шт;
    стиглий авокадо – 1 шт;
    арахіс обсмажений – 1 ст. л.;
    майонез – 2 ст. л.

Кальмари наріжте соломкою, авокадо – часточками. Складіть продукти в салатник, заправити легким майонезом і посипте горіхами.

Салат з огірків, авокадо і селери

    200 г кореня селери наріжте тонкою соломкою.
    4 середніх огірка очистіть від шкірки і наріжте так само.
    3 шт. авокадо розріжте вздовж, вийміть кісточку і м’якоть, не порушуючи цілісність шкірки авокадо. М’якоть подрібніть виделкою.
    Змішайте інгредієнти і заправте салат соєвим майонезом – 100 г
    Салат викладете в чашечки з авокадо і прикрасьте зеленню петрушки.

Класика кулінарії – це авокадо з креветками. Рецепт цей можна трохи урізноманітнити і на салат замість зелені укласти варені очищені креветки.

Холодні закуски з авокадо

Авокадо з часником на крекерах

Сік половини лимона змішайте з одним подрібненим зубчиком часнику. М’якоть стиглого авокадо подрібніть виделкою і додати до неї лимонний сік. Дайте масі настоятися 1 годину, а потім викладіть її на солоні крекери. На кожне печиво кладіть по кавовій ложечці цієї пікантної закуски. Для краси зверху маси з авокадо покладіть по половинці помідори черрі.

Бутерброди з авокадо

Ці бутерброди підійдуть для легкого і смачного сніданку на двох…

    Розріжте поперек дві круглі булочки або відріжте від батона 4 шматочка.
    М’якоть авокадо розімніть виделкою разом з 1 ч. л. сухої приправи «карі».
    Кожен скибочку хліба змастіть пюре з авокадо.
    Зверху на бутерброди покладіть часточки будь-яких овочів: редиска, огірок, помідор, солодкий перець.

 

Тарталетки з авокадо

Дуже просте, але в той же час дуже святкове блюдо. Для його приготування купіть в магазині готові тарталетки і начиніть паштетом з авокадо. А робіть його так: м’якоть авокадо натріть на тертці або розімніть виделкою. Додайте 1/2 частину дрібно порізаної цибулини, 1 ч. л. лимонного соку, 1 ст. л. оливкової олії, солі і перцю за смаком. Прикрасьте тарталетки червоною ікрою або вареними креветками.

Ми докладно розповіли, як можна використовувати авокадо. Рецепти приготування всіх страв напевно вас зацікавлять і ви обов’язково будете їх готувати. А якщо ви є шанувальниками японської кухні, то можете зробити роли з авокадо.

http://gred-tea.com.ua

Останні новини Чернігівщини

Коронавірус виявили ще у 22 людей

Коронавірус виявили ще у 22 людей 14:49

За добу на Чернігівщині коронавірус діагностували у 22 людей.

У Чернігові розпочав роботу велопатруль

У Чернігові розпочав роботу велопатруль 12:56

Сьогодні вперше на вулиці міста виїхав справжній поліцейський велопатруль. Інспектори на двоколісних транспортних засобах вишикувались в сквері імені Богдана Хмельницького, де до них звернувся начальник управління патрульної поліції Андрій Думич.

У партії

У партії "Слуга Народу" призначили керівників обласних осередків. У Чернігівський - Павло Халімон 12:34

У політичній партії «Слуга Народу» призначили керівників обласних осередків у дев’яти регіонах України.

У росіянина на кордоні вилучили кортик

У росіянина на кордоні вилучили кортик 12:07

В міжнародному автомобільному пункті пропуску «Сеньківка» на виїзд з України оформлявся легковий автомобіль «Фіат». В якості пасажира в ньому слідував 50-річний громадянин Росії.

Заробітна плата в області. ДОВІДКА

Заробітна плата в області. ДОВІДКА 11:32

На підприємствах, в установах та організаціях Чернігівської області у квітні 2020 року було зайнято майже 173 тис. штатних працівників. На оплату їхньої праці спрямовано 1503 млн.грн. Номінальна заробітна плата в розрахунку на одного штатного працівника становила 8697 грн (в Україні – 10430 грн), що на 5,8% більше, ніж у квітні 2019 року.