Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 07:28:33

Як правильно зануритись в ополонку під час Водохреща

18.01.2017   12:59Агенцiя

19 січня, християни підуть до водойм, щоб зануритись у крижану воду. Вважається, що під час цього обряду зникають хвороби, люди зцілюються і очищуються від гріхів.

Для того, щоб отримати від купання задоволення та користь і уникнути трагічних наслідків потрібно дотримуватись нескладних рекомендацій.

У першу чергу перед купанням в ополонці не завадить проконсультуватися з лікарем, оскільки існують захворювання, які протікають безсимптомно, а переохолодження може стати причиною їх загострень. Тільки коли лікар підтвердить, що занурення у воду не призведе до проблем зі здоров'ям, починайте підготовку.

Вранці, за дві години до занурення, добряче поснідайте поживною їжею. Візьміть з собою термос із гарячим трав'яним чаєм і ні в якому разі не пийте алкоголь! Варто відмовитись також від паління.

Одягніть зручні і теплі речі з натуральних матеріалів. Заздалегідь потурбуйтеся про безпечний підхід до ополонки – візьміть з собою зручне взуття на неслизький підошві.

Прибувши на місце зробіть зарядку - вона активізує кровообіг. Побігайте, поприсідайте, поплескайте у долоні. Вам має бути тепло не тільки зовні, але і зсередини. Потім швидко зніміть одяг (потурбуйтесь, щоб він був без шнурків і ґудзиків) і підійдіть до ополонки. Обов'язково поклопочіться про килимок під ноги і великий теплий рушник.

Входити у воду потрібно поступово, інакше організм може зазнати шоку. Спочатку намочіть руки, розітріть водою по плечі. Потім зануртеся у воду по коліна, після чого можна занурюватись повністю.

Православна традиція передбачає триразове занурення у воду з головою. Але перебувати з мокрим волоссям на морозі не дуже корисно, тому бажано все ж таки утриматись від дотримання цієї традиції.

Прихопіть з собою термос з гарячим молоком або чаєм. Ці напої відмінно зігрівають. Дуже небезпечно пити воду з джерел і річок, оскільки вона може виявитись забрудненою. Доцільніше принести очищену воду з собою або набирати її з ємностей із очищеною водою.

Купайтесь тільки у встановлених місцях у присутності представників служби порятунку і медичних працівників. Ні в якому разі не вирушайте до водойми по одинці!
Зі святом Вас та будьте здорові!

Тетяна Моргун
Навчально-методичний центр цивільного захисту
та безпеки життєдіяльності Чернігівської області.

Останні новини Чернігівщини

Віддавав накази на утримання людей в підвалі Ягіднянської школи в якості «живого щита» – судитимуть російського командира

Віддавав накази на утримання людей в підвалі Ягіднянської школи в якості «живого щита» – судитимуть російського командира 17:22

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця рф, командира зведеного підрозділу за фактами віддання наказів та порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

“Весняні ритми” духового оркестру 16:30

“Весняними ритмами” порадував глядачів духовий оркестр Чернігівського обласного філармонійного центру. 21 квітня 2024 року публіка змогла сповна насолодитися новою концертною програмою оркестру під такою назвою.

У Чернігівській області 10 закладів надають медичну допомогу при інсульті

У Чернігівській області 10 закладів надають медичну допомогу при інсульті 12:36

Допомога при гострому мозковому інсульті входить до Програми медичних гарантій, пацієнт із підозрою на інсульт безоплатно отримує всю необхідну діагностику, а у разі підтвердження діагнозу – лікування. У Чернігівській області допомогу при інсульті надають 10 закладів, які мають договір з Національною службою здоров’я України.

Легендарний лікер Jägermeister: як виготовляється та як правильно пити? 12:28

Більше восьмидесяти натуральних компонентів, строго виважена рецептура та понад 80 років історії — все це характеризує один з найвідоміших лікерів у світі, Jägermeister.

За матеріалами СБУ винесено вирок двом рашистам, які знущалися над мешканцями Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок двом рашистам, які знущалися над мешканцями Чернігівщини 12:20

За матеріалами СБУ суд виніс вирок двом російським військовим, які скоювали воєнні злочини під час окупації Чернігівської області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини